Afyonkarahisar'da konuk evi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Afyonkarahisarda konuk evi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 15:03

Afyonkarahisar'da konuk evi açıldı

Haberin Devamı

 

Satılmış AKKAŞ/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- AFYONKARAHİSAR'da hasta ve hasta yakınlarına yönelik konuk evi hizmete açıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi, Karahisar Yardımlaşma ve Dayanıma Derneği ve bir iş insanının katkılarıyla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi karşısındaki Uydukent İş Merkezi'nde daha önce Afjet Afyonspor'un hizmet yeri olan alan 30 yataklı konuk evine dönüştürüldü. Konuk evinin açılışına Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Numan Okumuş, İGM Başkanı Salih Sel, İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zekai İnan, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen, hastane yetkilileri, ilgili kurum müdürleri katıldı.

Kuran-ı Kerim okunmasının ardından konuk eviyle ilgili bilgiler veren Dernek Başkanı Galip Kolcu, vatandaşların bu alanda hizmete ihtiyacı olduğunu düşünerek kurdukları dernek vasıtasıyla konuk evi girişimine belediyenin katkılarıyla başladıklarını söyledi.

Vali Mustafa Tutulmaz da devletin bütün sağlık hizmetlerini ve sosyal hizmetleri sonuna kadar yapma gayreti içinde olduğunu söyledi. Hiçbir vatandaşın aç ve açıkta kalmaması yönünde her türlü çabanın gösterildiğini vurgulayan Tutulmaz, "Ancak bugüne kadar hep şunu söylüyoruz. Devletin yaptığı hizmetler bir yere kadardır. Devlet memuru mantığı ile yapılan hizmetler bir yere kadardır. STK ve hayırsever vatandaşlarımız her zaman bu hizmetlerin bir ucundan tutsun diyoruz. Bugün bunun güzel bir örneğini hep beraber görüyoruz. Hem bir sosyal problemin çözümüne katkı sağlayacak hem de devletimizin sağladığı sağlık hizmetlerini tamamlayıcı bir hizmet olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından dua edildi. Kurdele kesilmesinden sonra konuk evi gezildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!