10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Güncelleme Tarihi:

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 15:57

Haberin Devamı

AFYONKARAHİSAR (AA) - AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Ürün mesajında, basının iletişimin en etkili kanallarından biri olarak haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesi olduğunu kaydetti.

Gazetecilik mesleğinin gücünü kamuoyu oluşturma işlevinden aldığını, gazetecilerin çoğulcu ve özgürlükçü bir demokrasinin oluşturulması noktasında vatandaşlarla kurumlar arasında iletişimin kurulmasını sağladığını belirten Ürün, şu ifadelere yer verdi:

“Özgür bir basının mevcudiyeti, demokrasinin daha sağlıklı işlemesi, standartların yükselmesi ve kamuoyu duyarlılığının artması bakımından elzemdir. İletişimin en etkili kanallarından olan basın, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve anlatım özgürlüğünün güvencesidir. Gücünü kamuoyu oluşturma işlevinden alan basın ve gazetecilik mesleğinin, çoğulcu ve özgürlükçü bir demokrasi adına kurumlarla bireyler arasında iletişim sağlamaktadır. Bu anlamda zor şartlarda bile görevlerini yapmaya çalışan basın mensuplarımız yorum ve görüşleri ile çalışmalarımıza önemli katkı sağlamakta, aynı zamanda Afyonkarahisar’ın sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ve projelerin kamuoyu ile paylaşılması konusunda önemli bir görev ifa etmektedirler.

Haberin Devamı

Afyonkarahisar basınının bu anlayışla, daima sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceğine, ülkemizin demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları konusunda en ileri standartlara ulaşması çabalarına katkılarını sürdüreceğine inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle özveriyle görevi peşinde koşan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!