Yılmaz: Demokrasilerde milletin yaptığına şapka çıkarılır

Güncelleme Tarihi:

Yılmaz: Demokrasilerde milletin yaptığına şapka çıkarılır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2017 17:00

Yılmaz: Demokrasilerde milletin yaptığına şapka çıkarılır

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA) - MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, referandum sürecinde 'Evet' denilmesinin tek adam anlamına geldiği eleştirilerinin doğru olmadığını söyledi Kişilerin güçlü olmadığını ve yeni sistem ile halkın gücü ile cumhurbaşkanı seçildiğini anlatan Bakan Yılmaz, "Tek adam diyorlar. Millet kendisine zulüm edeni, haksızlık yapanı, sözünde durmayanı seçer mi? Demokrasilerde milletin yaptığını şapka çıkarılır" dedi.
Bakan İsmet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a geldi. Kente gelişinde Bakan Yılmaz'ı havaalanında Vali Abdullah Erin, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekilleri Adnan Boynukara, Halil İbrahim Fırat ve Salih Fırat ile belediye başkanı Hüsrev Kutlu ve bürokratlar karşıladı.
Bir otelde düzenlenen STK temsilcileri ile işadamlarının bulunduğu toplantıya da konuşan İsmet Yılmaz, 16 Nisan'da yapılacak referandum için 'evet' çağrısı yaptı. 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına değinen ve tek adamlık eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığı görüşünü savunan Yılmaz, şunları söyledi:
"Halk oylamasında yeni Anayasayı oyluyoruz. Bizde anayasalar hiçbir zaman millet tarafından yapılmadı. Ankara'nın asık suratlı, çatık kaşlı bürokratları tarafından milletin sınırlarını kısıtlayan anayasalar yapıldı. Bu halktan birisinin cumhurbaşkanlığı makamına geleceğini düşünmediler. Ne diyorlar, 'tek adam' diyorlar. Bakın, millet kendisine zulüm edeni seçer mi? Millet kendisine haksızlık yapanı seçer mi? Millet kendisine söz verip sözünün arkasında durmayanı seçer mi? Eğer seçer denilirse millet bir şeyden anlamıyor. Eğer milletin bir şeyi anlamadığı fikrindeysen sen demokrasinin D'sini anlamamışsın demektir. Demokrasilerde milletin yaptığına şapka çıkartılır. Ne derse 'başım gözüm üstüne' denir, rotayı millet çizer takipçisi siz olursunuz. Şimdi en çok dedikleri söz 'Tayyip Erdoğan tek adam olacak' şeklinde. Tayyip Erdoğan'da güç yok ki; yalnız birisi. Ne zaman güçlü olur? Millet kimin yanında olursa o zaman güçlü olur. Eğer millet Kılıçdaroğlu'nun yanında olursa Kılıçdaroğlu güçlü olur. Tayyip Erdoğan'ın yanında durursa Tayyip Erdoğan güçlü olur. Gücü veren kim olacak millet. Güç ne Kılıçdaroğlu'nda ne Tayyip Erdoğan'da, ama bu millet kimin yanında duracağını bilir. Öyle ki 15 Temmuz'da bunu gösterdi. Usta kaptan fırtınalı havalarda belli olur. Çarşaf gibi denizlerde gemi yürütene kaptan denilmez. Bakın Türkiye bir işgal hareketiyle bir iç savaş eşiğindeyken Tayip Erdoğan çıktı ve Türkiye gemisini aydınlık bir limana ulaştırdı."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!