Mazlum-der Ve İHD’den, Mısır Açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Mazlum-der Ve İHD’den, Mısır Açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 17:50

MAZLUM- DER ADIYAMAN ŞUBE BAŞKANLIĞI VE İNSAN HAKLARI ADIYAMAN ŞUBE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YAPILAN BASIN AÇIKLAMASINDA MISIR’DA, ALINAN İDAM KARARLARI PROTESTO EDİLDİ.

Mazlum-Der Adıyaman Şube Başkanlığı ve İnsan Hakları Adıyaman Şube Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında Mısır’da, alınan idam kararları protesto edildi.
Mazlum-Der Adıyaman Şube Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasına Mazlum- Der Adıyaman Şube Başkanı Hidayet Aktoprak ile İHD Adıyaman Şube Başkanı Osman Süzen katıldı. Basın açıklamasını okuyan Mazlum-Der Adıyaman Şube Başkanı Hidayet Aktoprak, "3 Temmuz 2013 günü General Sisi’nin liderliğinde Mısır ordusu tarafından Mısır’da askeri darbe gerçekleştirmek yolu ile siyasal iktidara el konmuş, devlet başkanı Muhammed Mursi başta olmak üzere seçim yolu ile iktidarda bulunanlar hapsedilmiştir.
Mısır’da gerçekleştirilen askeri darbe bizlere 12 Eylül 1980 günü Türkiye’de gerçekleştirilen askeri darbeyi hatırlatmıştır. Aradan 33 yıl geçmesine rağmen Ortadoğu’da hala askeri darbeler yolu ile siyasal iktidarlara el konulması Ortadoğu’nun kaderi olmaktan çıkamamıştır. Ortadoğu’da yaşayan halklar da demokratik değerlere dayalı bir demokraside insan haklarına bağlı yönetimler tarafından yönetilebilmeli ve siyasal iktidar serbest seçimler dışında hiçbir şekilde el değiştirmeden devam edebilmelidir. Mısır’da siyasal nedenlerle hapsedilmiş bulunan siyasi mahpuslardan yüzlercesinin ve son olarak seçilmiş devlet başkanı Muhammed Mursi’nin ölüm cezası ile cezalandırılması ve cezasının onaylanması kararı siyasi bir karardır.
Mısır Devleti tarafından onaylanan BM Sözleşmesi hükmüne rağmen siyasi tutsaklara, özellikle seçimle işbaşına gelmiş Devlet Başkanı Muhammed Mursi ve diğer ihvan yöneticilerine idam cezası verilemez. Ve bu ceza kesinlikle infaz edilemez.
Darbecilerin emir ve komutası altında bulunan Mahkemenin Bağımsız ve tarafsız bir mahkeme olduğu iddia edilemez. Bu taraflı mahkemece verilen bu idamların infazı halinde bu bir katliam ve cinayet olacaktır. Bu katliam ve cinayetlerin sorumlusu da seçilmiş iktidarı darbe ile uzaklaştıran darbeci yönetim ve onun göstermelik mahkeme heyetleri olacaktır.
Verilen idam cezalarının infazı halinde başta Mısır olmak üzere tüm Ortadoğu’da devam eden çatışmalı süreç daha da artacak, başta Filistin olmak üzere bölge tamamen istikrar ve barışını yitirmiş olacaktır. Tüm açılardan onanan idam kararlarlarını kabul etmiyoruz. Başta Mısır olmak üzere tüm Orta doğuda idam cezalarının kaldırılması için herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!