KYK Öğrencileri, bin fidanı toprakla buluşturdu

Güncelleme Tarihi:

KYK Öğrencileri, bin fidanı toprakla buluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2018 12:32

KYK Öğrencileri, bin fidanı toprakla buluşturdu

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN’da, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda kalan öğrenciler, bin fidanı toprakla buluşturdu.
Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) ve Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile uygulamaya konulan 'Her KYK'lı Öğrenciye Bir Fidan Dikimi Projesi' kapsamında, Adıyaman KYK yurtlarında kalan öğrenciler, Adıyaman Gölbaşı karayolu Aşağıçöplü köyünde bulunan KYK Ormanı'na fidan dikti.
Öğrencilerle ile birlikte fidan dikimine katılan Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Sami Köroğlu,"KYK yurtlarında kalan her öğrenci adına fidan dikiminin sağlanması ve günümüzde küresel bir sorun haline gelen çevre problemlerine yönelik olarak gençlerin farkındalığının artırılması amaçlıyoruz. Adıyaman Merkez ve Besni ilçemizin yurtlarından oluşan 350 kişilik öğrencilerimiz ve personellerimiz ile Adıyaman Gölbaşı Karayolu Aşağıçöplü’de bulunan KYK Ormanında bin adet fidanı toprakla buluşturduk, ve bu yıl toplamda üç bin adet fidan dikeceğiz. Hedefimiz her öğrenci için bir fidan dikmek, çünkü onlar okullarını bitirip memleketlerine gittiklerinde hatıraları Adıyaman’da yaşayacak." dedi.
Fidan dikimi etkinliğinin ardından KYK Ormanı alanında etkinliğe katılan öğrenciler ve KYK personelleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!