Kahta İlçesinde Amatör Spor Kulüpleri Birleşti

Güncelleme Tarihi:

Kahta İlçesinde Amatör Spor Kulüpleri Birleşti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 16:49

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde faaliyet gösteren üç tane spor kulübü tek isim adı altında birleşti.
Kahta’da faaliyet gösteren amatör kulüplerinden Kahta Belediyespor, Kahtaspor ve Kahta Kommagenespor Kulüpleri, Kahtaspor adı altında birleşti. 3 Amatör Spor Kulübünün birleştirildiği kulübün adı Kahtaspor olurken, kulüp başkanı Salih Beyazyıldız oldu.
3 amatör spor kulübünün birleşmesinin ardından düzenlenen toplantıya, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, AK Parti Kahta İlçe Başkanı Engin Akel, Kahtaspor Kulübü Başkanı Salih Beyazyıldız iş adamları ve sporcular katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kahta Spor Kulübü Başkanı Salih Beyazyıldız, “İlçemizde üç tane amatör kulübü faaliyet göstermekteydi. Yıllarca bu amatör spor kulüpleri bir üst lige çıkamadılar. Bu yıl üç kulüp yan yana gelerek, sporda bir üst lige çıkmak için, birleştirildi. Şu anda Kahta Spor adı altında dışarıda transfer ettiğimiz 18 sporcumuzla iddialı bir takım olarak bir üst lige çıkmayı hedefliyoruz. Tabi bir üst lige çıkmayı hedeflerken de sizlerin desteğini bekliyoruz. Sayın Kaymakamımız Ahmet Gazi Kaya, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, bu konuda birleştirici olup bize gerçekten büyük bir destek sağladılar. İnşallah bu destekler bundan sonra da devam eder” ifadelerini kullandı.
Kahta Belediyesi olarak spora ve geçliğe çok büyük önem verdiğini belirten Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, “Bugünkü kahvaltıda bizleri bir araya getiren Kahta Spor Kulüp Başkanı Salih Beyazyıldız’ a teşekkür ediyorum. Tek çatı altında birleşen kulüplerin ortak bir çatı altında birleşmesinden dolayı tebrik ederim. Bizler de elimizden geldiği kadar yardımcı olacağız. ve birlik ve beraberlik içerisinde kardeşliğimizi pekiştireceğiz” şehlinde konuştu.
AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat ise, “Kahta Spor’un iyi bir yere gelmesi için Kahta Kaymakamlığı, Kahta Belediyesi ve AK Parti olarak elimizden gelen her türlü desteği esirgemeyeceğiz. AK Parti olarak da spora ve sporcuya her zaman destek verdik.
Adıyaman’da, Kahta ve hatta köylerimizde sentetik çim sahalar yaparak spora ve sporcuya önem veriyoruz. Bu bağlamda tüm Kahtalı hemşerilerimizden Kahta Spor’a destek vermelerini istiyoruz. En azından maçları seyirci olarak katılıp destek versinler. Şimdiden Kahta Spor’un bir üst lige çıkması için başarılar diliyorum" şeklinde konuşmalarını ifade etti.
Sporun kardeşlik olduğunu vurgulayan Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, “Kahta Spor Kulüp Başkanı Salih Beyazyıldız, Kahta’daki spor kulüplerinin birleştirilmesi ile Kahta’yı temsil edecek daha güçlü ve daha güzide bir takımın oluşturulması gerektiğini bana söyledi. Kulüplerin birleşmesi için çaba gösteren Kahta Spor Kulüp Başkanı Salih Beyazyıldız’a hem Kahta Belediyesi olarak hem de Kahta Kaymakamlığı olarak gerekli tüm desteği sağlayacağız. Çünkü spor kardeşliktir. Birlikteliği ve kültürü sağlar. Spor gençlerimize daha iyi bir hayat ve gelecek temin eder. Bu bağlamda Kahta Belediyesi ve Kahta Kaymakamlığı olarak Kahta Spor’a desteğimizi sürdüreceğiz. Sporun önemi ve bilincindeyiz. Kahta Spor’un ilerde ulusal kanallarda izlenen bir spor kulübü olması dileğiyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!