Engelsiz Yaşam Merkezi İle Hayata Tutunuyorlar

Güncelleme Tarihi:

Engelsiz Yaşam Merkezi İle Hayata Tutunuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 14:08

ENGELSİZ YAŞAM BECERİ UYGULAMA MERKEZİ ENGELLİLERE UMUT OLUYOR

Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi ile her yıl yüzlerce öğrenci hayata daha sağlam tutunmaya çalışıyor.
Adıyaman Belediyesi ile SODES işbirliği tarafından açılan ve daha sonra yalnızca Adıyaman Belediyesi tarafından yürütülen Karapınar Mahallesindeki Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi, her yıl bünyesinde yetiştirdiği yüzlerce öğrenci ile faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.
Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi, 2015 yaz döneminde ilk okuma yazmaya hazırlık, sanatsal etkinlikler ve spor etkinliklerini devam ettiriyor.
Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi yetkilileri, “Adıyaman Belediyesi Engelsiz Yaşam Beceri Uygulama Merkezi 2013 yılında Adıyaman Belediyesi ve SODES işbirliği ile açıldı. Merkezimizin içerisinde mutfak, beceri atölyesi, oyun alanı, resim sanat atölyesi, duyusal bütünleme terapisinin uygulanabileceği rahatlama odası bulunmaktadır. 2013/2014 eğitim öğretim yılı içerisinde 150 öğrenciye günlük yaşam becerileri mutfak becerileri resim sanat el becerileri alanlarında eğitim verildi. 2014 Temmuz ayından itibaren merkezimiz SODES projesi kapsamından çıkarak Adıyaman Belediyesinin özel gereksinimli bireylere yönelik bir birimi olarak hizmetlerini aksatmadan vermeye devam etti. 2014-2015 eğitim öğretim yılı içerisinde de sanat etkinlikleri, mutfak becerileri ve günlük yaşam becerileri ile ilgili alanlarda Adıyaman il merkezindeki tüm özel eğitim okul ve özel eğitim sınıflarına uygulama alanı olarak hizmetlerine devam etti. 2015 yaz döneminde ise ilk okuma yazmaya hazırlık, sanatsal etkinlikler ve spor etkinliklerinde uzman personel eşliğinde kurslarımız devam edecektir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!