Engelliler Temsili Askerlik Yaptı

Güncelleme Tarihi:

Engelliler Temsili Askerlik Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2015 18:18

GENELKURMAY BAŞKANLIĞININ TALİMATI DOĞRULTUSUNDA, ADIYAMAN İL JANDARMA KOMUTANLIĞI BÜNYESİNDE 18 ENGELLİ VATANDAŞ TEMSİLİ ASKERLİK YAPARAK, TERHİS BELGELERİNİ ALDILAR.

Genelkurmay Başkanlığının talimatı doğrultusunda, Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde 18 engelli vatandaş temsili askerlik yaparak, terhis belgelerini aldılar.
İl Jandarma Komutanlığına gelerek askeri üniformaları giyen engelli vatandaşlar, bir günlük temsili askerlik yaptı. Temsili askerlik yapan engelli vatandaşlar için yemin töreni ve terhis belgesi teslim töreni düzenlendi.
Askeri Gazinosunda düzenlenen törene Vali Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Jandarma Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Talha Gönüllü, kurum ve kuruluş müdürleri, engelli vatandaşların aileleri ve engelliler katıldı.
Bir günlük temsili askerlik yapan zihinsel, ortopedik ve görme engelli 18 vatandaş, yemin ettikten sonra terhis belgelerini aldılar.
Yemin töreni ve terhis belgesi teslim töreninin açılış konuşmasını Jandarma Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer yaptı.
İbrahim Koyuer, “2015 yılı bir günlük temsili askerlik yemin törenine katılarak bizleri onurlandırdınız. Askerlik mükellefiyeti, asker millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk Milleti için bir onur meselesidir. Kutsal askerlik görevini yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömür boyu taşımaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan Türkiye Cumhuriyeti Jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşlarımız heyecan ve coşku ile askerlik elbiselerini giymiş ve kahraman birer Mehmetçik olarak, karşınızda gururla ve onurla durmaktadır” dedi.
Engelli Askerler adına konuşan İbrahim Samet Haras ise, Türk Silahlı Kuvvetler üniformasını bir günlüğüne dahi giymenin şeref ve onur olduğunu dile getirdi.
Adıyaman Zihinsel Engelliler Aileleri Derneği Başkanı Zeynal Alagöz ise konuşmasında, engellilere tanına bir günlük temsili askerlik uygulamasından dolayı teşekkürlerini dile getirdi.
Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, Genelkurmay Başkanlığının uygulaması kapsamında bu yıl 18 engelli vatandaşın katıldığını dile getirerek, “Bu arkadaşlarımız engelli oldukları için maalesef askerliklerini yapamamışlardır. Bir günlüğüne Genelkurmay Başkanlığının almış olduğu bir karar doğrultusunda temsili askerlik yaptılar. Ben böyle mutlu bir günü bize yaşattıkları için hem Jandarma Alay Komutanımız ve personelimize, hem de engelli kardeşlerimizin bizzat kendilerine ve ailelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!