Besni'nin 2 projesi kabul edildi

Güncelleme Tarihi:

Besninin 2 projesi kabul edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 13:07

Besni'nin 2 projesi kabul edildi

Haberin Devamı

Mahir ALAN/BESNİ(Adıyaman) (DHA) - ADIYAMAN'ın Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, GAP Bölge Kalkınma İdaresi'ne sunulan 2 projelerinin kabul edildiğini söyledi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresine sunulan 2 projenin kaymakamlık tarafından desteklendiğini belirten Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, projelere ilişkin şu bilgileri verdi:

"GAP İdaresine sunduğumuz ve kaymakamlığımızca desteklenen iki projemiz daha onaylandı. Bu kapsamda Bahçe Alet Ekipman Dağıtım Projesi; bölgemizde bağ ve bahçe tarımının yoğun olarak yapıldığı köylerde çiftçilerin sürekli kullanmış olduğu alet ve ekipmanlar sağlanarak,modern tarım alet ve ekipmanlarının kullanılması yaygınlaştırılarak, çiftçilerimizin işgücünü hafifletmek ve daha fazla ürün elde edilmesi amaçlanmıştır. Projeden ilçemize bağlı belde ve köylerde toplam 30 köyde 300 çiftçimiz yararlanacaktır. Projenin 175 bin 938 lira bedeli tamamen Gap İdaresi tarafından finanse edilecektir. Çardak Sistemi Üzüm Yetiştiriciliği Projesi; Sertifikalı fidan desteğiyle beraber bağ alanında çardak sistemine uygun organik ve modern meyveciliği geliştirme yapılacaktır. Projemizin 70 bin liralık miktarı GAP İdaresi tarafından finanse edilecek 30 bin liralık kısmı projeden yararlanacak üreticilerimiz tarafından karşılanacaktır. Her alanda olduğu gibi Tarım ve Hayvancılıkta da öncü bir Besni olma yolunda çalışmalarımız, projelerimiz hızla devam ediyor. Besnimize, tüm üreticilerimize ve çiftçilerimize hayırlı olsun."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!