Besni’de 29 Ekim kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Besni’de 29 Ekim kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2016 15:04

Besni’de 29 Ekim kutlandı

Haberin Devamı

Mahir ALAN/BESNİ(Adıyaman), (DHA)- ADIYAMAN’ın Besni İlçesi’nde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.
29 Ekim Türkiye Cumhuriyetinin Kuruluşu ve Cumhuriyet Bayramı’nın 93. Yıldönümü Besni’de düzenlenen törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Besni Şehir Stadyumundaki kutlamalara İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, STK temsilcileri, siyasi parti başkanları, kurum ve daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Programda günün anlam ve önemini konuşmayı yapan Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya; şöyle dedi:
"Aziz milletimizin geçmişten bugün kadarki tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 93. Yılını ülkemiz genelinde olduğu gibi güzel ilçemizde de büyük bir coşku içinde ve gururla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin ilanının 93. Yıldönümünü milletçe büyük bir gurur coşku içinde kutladığımız bu anlamlı günde bayramınızı tebrik ediyorum."
Kaymakam Çağlayan Kaya’nın konuşmasının ardından okul öğrencileri günün anlamına uygun şiirler okudu. Kutlamalar bando takımı eşliğinde geçit töreninin yapılmasının ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!