Atatürk, Besni'de anıldı

Güncelleme Tarihi:

Atatürk, Besnide anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2016 14:57

Atatürk, Besni'de anıldı

Haberin Devamı

Mustafa ÖNDOĞAN/BESNİ (Adıyaman),(DHA) - ADIYAMAN'ın Besni İlçesi'nde, Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78'inci yıldönümünde törenlerle anıldı.

Hükümet Konağı önündeki törene; Kaymakam Çağlayan Kaya, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, Askerlik Şube Başkanı Hakan Yonarkul, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Cemal Avan, kurum ve daire amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma töreninin ardından Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, Şehit Abidin Tanrıkulu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan program sunuldu. Şehit Abidin Tanrıkulu Anadolu Lisesi Müdürü Çelebi Taşdemir, törende şöyle dedi:

"Türk Milleti için 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk’ü anma ve düşüncelerini anlama günüdür. O'nu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk’ün 'En Büyük Eserim' dediği Cumhuriyet’e yön veren kurucu ilkelerdir. Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Devletçilik, Halkçılık, İnkılapçılık ve Laiklik Türkiye Cumhuriyetini var eden asli nitelikler olarak karşımıza çıkmakta, ülkemizin geleceğine ışık tutmaktadırlar. Atatürk hiçbir zaman ırk, din, etnik köken esasında tanımlanan millet anlayışlarına itibar etmemiştir. Onun için milletin ayırt edici vasfı ortak bir tarih ve birlikte yaşama iradesidir. İşte bu yüzden bugün Türkiye, anayasal vatandaşlık zemininde tarih şuuruna ve ortak yaşama iradesine sahip güçlü ve demokratik bir ülkedir. Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dün olduğu gibi bundan böylede yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir."

Yapılan konuşmanın ardından okul öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı Atatürk oratoryosu sahnelendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!