Aşçılıkta 6 dalda 19 madalya, 2 kupa

Güncelleme Tarihi:

Aşçılıkta 6 dalda 19 madalya, 2 kupa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 21:04

Aşçılıkta 6 dalda 19 madalya, 2 kupa

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Üniversitesi Aşçılık Takımı Şanlıurfa ve Gaziantep’te katıldığı yarışmalarda 6 dalda 19 madalya ve 2 kupa alarak üniversiteye döndü.



UNESCO tarafından gastronomi başkenti seçilen Gaziantep’te düzenlenen ‘Mutfağın Yıldızları Gastronominin Başkentinde Buluşuyor’, ‘Ulusal Gaziantep Yemek Festivali’ ve ‘1. Şanlıurfa Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonası"na katılan Üniversitemiz Aşçılık Takımı katıldığı 6 dalda 19 madalya ve 2 kupa alarak Adıyaman Üniversitesine başarı getirdi.



Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı yarışma ekibi En İyi Üniversite Ekip Yarışması, Üniversite Tavuk Yarışması, Üniversite Makarna Yarışması, Üniversite Şanlıurfa Mutfağı Yarışması, Ustalar Balık Yarışması ve Gaziantep Mutfağın Yıldızları Yarışması kategorilerinde yarışmaya katıldı.



Gaziantep Mutfağın Yıldızları Ekip Yarışmasında altın madalyayı almaya hak kazanan öğrenci Esra Öz, Nihat Yücebaş, Emine Peksoy ve Mehmet Korkmaz olurken, en iyi tatlı madalyası ve yarışma birinciliği kupasını da aldılar.



1. Şanlıurfa Aşçılık ve Pastacılık Yarışmasında en iyi Üniversite Ekip Yarışması kategorisinde ise Gümüş madalyayı almaya hak kazanan öğrenciler Esra Öz, Nihat Yücebaş ve Bahadır Hana Abalı oldu. Öğrenciler Gümüş madalya dışında klasman ikinciliği kupasına da layık görüldü.



Üniversite Tavuk Yarışmasında Esra Öz altın madalya, Sılay Koçak gümüş madalya alırken Üniversite Urfa Mutfağı Yarışmasında Melisa Sağlatıcı gümüş madalya, Bahadır Han Abalı ve Fatih Bayhan bronz madalya sahibi oldu.



Üniversite Makarna Yarışmasında Nihat Yücebaş bronz madalya, Ustalar Balık Yarışmasında Fatih Bayhan bronz madalya aldı.



25 ülkeden gelen aşçılık takımlarının katıldığı yarışmalar Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapılırken, yarışmalarda başarı gösteren, madalya alan öğrenciler uluslararası alanda ve Türkiye’de geçerli olan sertifika sahibi oldu.



Yarışmaların ardından Adıyaman Üniversitesine dönen Aşçılık Takımı Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Yıldız, Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Nevzat Güler ve Öğr. Gör. Ali Tutar ve Aşçılık Takımı Şefi Öğr. Gör. Nejdet Dokur ile birlikte Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'yü makamında ziyaret etti.



Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yıldız, yarışmalar hakkında bilgi vererek, desteklerinden dolayı Gönüllü’ye teşekkür etti.



Gönüllü ise başarılarından dolayı Aşçılık Takımı ve şefleri Öğr. Gör. Dokur’u tebrik ederek, ödüllerin teorik eğitimin yanında pratik eğitimin de başarıyla gerçekleştiğini göstermesi açısından önemli olduğunu söyledi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!