Alan: Son 10 yılın en verimli hasadı yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Alan: Son 10 yılın en verimli hasadı yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 15:51

Alan: Son 10 yılın en verimli hasadı yapılıyor

Haberin Devamı

Mahir ALAN/ADIYAMAN (DHA) - ADIYAMAN Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, bu yıl son 10 yılın en verimli yılı olduğunu söyledi.
Paşa mezrasında ilk buğday hasadına katılan Adıyaman Gıda, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan ve çiftçiler katıldı.
Son 10 yılın en verimli yılını yaşadıklarını belirten Alan, "Biliyorsunuz bizim özellikle çiftçilerimizin başlayarak emek vermiş oldukları 6-7 aylık bir sürecin sonucuna gelmiş bulunmaktayız. Ekim ayından itibaren artık yağışları takip etmeye başladık. Bu yıl Şubat aylı özellikle çok kurak geçti çok ciddi korkular yaşadık ama Allah'a şükür Mart, Nisan aylarında yağışın bol olması Mayıs ayında da ortalamanın üstünde olmasıyla verimde rekor bekliyoruz. Çiftçilerimizle görüştüğümüzde son 10 yılın en verimli yılını yaşıyoruz deniliyor buda bizi mutlu ediyor. Bereketli bir hasat diliyorum"dedi.
Biçerdöverler operatörlerinin operatör belgesi olması gerektiğini de hatırlatan Alan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Biçerdöverle ilgilide dane dökümüyle ilgili kontrol yapmaları gerekiyor. Biz bununla ilgili ekiplerimiz sahada çiftçilerimize şunu söylüyoruz biçerdöverler operatörlerimizin muhakkak suretle biçerdöverler operatör belgesi olması gerekir sözleşme yapmaları gerekiyor ve bundan sonraki süreçte de bizi takip eden en büyük sıkıntı anız yangınlarıdır anız yangınları önleyebilmek içinde biz çiftçilerimizi bilinçlendiriyoruz. Tarlayı yakmayın geleceğimizi yakmayalım bereketli bir yıl oldu toprağın bereketin devam etmesi için bizim bu anızları da yakmamamız lazım hayırlı bereketli bir yıl diliyorum"
 FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!