Vali Demirtaş: Adanalıların güler yüzlülüğünü tüm dünyaya göstermek istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Vali Demirtaş: Adanalıların güler yüzlülüğünü tüm dünyaya göstermek istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2017 12:43

Vali Demirtaş: Adanalıların güler yüzlülüğünü tüm dünyaya göstermek istiyoruz

Haberin Devamı

Bekir KARAKOCA/ ADANA, (DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, Adana'nın kalkınma ve modernleşmede geçmişte söz sahibi olan bir il olduğunu, Adanalıların güler yüzlülüğünü, sıcakkanlı insanlarını, misafirperverliğini, tüm dünyaya hep birlikte yeniden göstermek istediklerini söyledi.
Vali Mahmut Demirtaş, Park Zirve'de kentteki ulusal ve bölgesel gazete temsilcileri ve çalışanlarıyla bir araya geldi. Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir'in de hazır bulunduğu kahvaltıda bir konuşma yapan Vali Demirtaş, devam eden kamusal yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi.   Bugüne kadar kent merkezi ve ilçelerde birçok ziyaret ve toplantı gerçekleştirdiğini vurgulayan Demirtaş, "Adana Valiliği olarak öncelikli amacımız, 'Cazibe merkezi' haline getirmek istediğimiz kentimizin, kamu ve özel sektör yatırımlarıyla daha fazla buluşmasıdır. Son yıllarda devletimizin ve hükümetimizin ilimize yönelik ilgi ve desteklerinin bizleri hayli sevindirdiğini de belirtmek istiyorum" dedi. Bu destek sonucu Adana Şehir Hastanesi'nin hasta  kabulüne başladığını ve doluluk oranının yüzde 70'lere ulaştığını belirten Vali Demirtaş, "Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük Müze Kompleksi, 33 bin kişi kapasiteli UEFA standartlarındaki yeni stadyum, Valiliğimizce başlatılan ve Adana'nın 66 mahallesinin sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan dönüşmesini, gelişmesini ve kalkınmasını amaçlayan Güney Adana Kalkınma Projesi, Adana Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, TOKİ yatırımları, Ticaret Borsası Kampüsü, Yeni Adalet Sarayı, Bölge Adliye Mahkemesi, Ceyhan Enerji Endüstri İhtisas Bölgesi, Adana Tekstil Kent Küçük Sanayi Sitesi, Adana Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi, Seyhan Barajı Adnan Menderes Bulvarı Çevre Düzenlemesi, Petrol Boru Hatları, Yumurtalık Serbest Bölgesi, Kozan-Feke-Saimbeyli Tufanbeyli Yolu, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kampüs Altyapısı, Derslik ve Merkezi Birimleri, Aşağı Seyhan Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi, Eğitim Projeleri, Adana-Mersin İstasyonları Arasının 3. ve 4. Hat yapımı, Seyhan Barajı Sulamalarının Kapalı Borulu Şebeke Olarak Rehabilite Edilmesine Yönelik Yapılan Çalışmalar, Güney Çevre Yolu ve Devam Eden Karayolu Yatırımları, ilimizde son dönemde gerçekleştirilen önemli yatırımlar arasındadır"diye konuştu.
ADANA İMAJI
Adana'ya yatırımlar yapılırken Adana'nın olumsuz haberlerle gündeme gelmesinin kendilerini ve Adanalıları derinden üzdüğünü kaydeden Demirtaş, şunları söyledi:
"Ülkemizde Adana dışında 80 vilayet daha bulunmakta. Fakat her ne hikmetse kentimiz, sadece Adliyesi ve polisiye olayları ile medya gündeminde üst sıralarda yer almaktadır. Biraz önce bahsettiğimiz dev yatırımlar, projeler, kültürel ve sanatsal faaliyetler ile ilimizin güzelliklerini daha güçlü bir sesle duyurdukça Adana'yı 'Kent Formuna' hep birlikte dönüştüreceğiz.  Bu kentin sakinleri ve sahipleri bizleriz. Bu şehri bir dünya şehri haline dönüştürmek bizlerin ellerinde. Kentimizin imajına ilk bakışımız, iyilik ve güzellik üzerine olmalıdır. Unutmayalım, iyilikler, güzellikler paylaştıkça çoğalır. Çağdaş, gelişmiş, modern bir kentin olmazsa olmazı sosyal ve kültürel aktivitelerdir. Adana Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, Adana Film Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı bunlardan sadece bazıları.
Bu etkinliklere Adana Lezzet Festivalini de ekledik.  6-8 Ekim tarihlerinde, Valiliğimizin öncülüğünde Adana Lezzet Festivalini gerçekleştirdik. Bu festivalle kentimizin zengin mutfak kültürü ile birlikte doğal ve tarihi zenginliklerini sizlerin büyük katkı ve destekleri ile sesimizi ülkemizin dışına kadar duyurduk. Dolayısıyla, gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetler ile Adana'nın sahip olduğu sosyal, kültürel ve ekonomik gücünü Adana dışından bizleri izleyenlere gösterdik ve kentimiz adına mutluluk veren mesajlar aldık. Adana'nın kalkınma ve modernleşmede geçmişte söz sahibi olan bir il olduğunu tekrar hatırlattık. Adanalıların güler yüzlülüğünü, sıcakkanlı insanlarını, misafirperverliğini, tüm dünyaya hep birlikte yeniden gösterdik. Medya, vatandaşlarımız ile kamu yöneticileri arasında çok önemli bir köprü görevi görüyor. Elbette bizlerin göremediği ve ulaşamadığı sorunların, sizler tarafından yansıtıldığında aldığımız dersler var. Her türlü olumlu eleştiriye açığız bundan kuşkunuz olmasın."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!