Vali Büyük: Adana'da mahkemelik olduğum vatandaşım hiç olmadı

Güncelleme Tarihi:

Vali Büyük: Adanada mahkemelik olduğum vatandaşım hiç olmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 14:29

Vali Büyük: Adana'da mahkemelik olduğum vatandaşım hiç olmadı

Haberin Devamı

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA) - İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın son kararnamesi ile Adana'dan merkeze alınan Vali Mustafa Büyük, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, "Adana'da mahkemelik olduğum vatandaşım hiç olmadı. Ne ben vatandaşlarımı mahkemeye verdim, ne de onlar beni" dedi.
Valilik bahçesinde düzenlenen uğurlama töreninde duygulanan Vali Mustafa Büyük, "Adana'dan ayrılırken kalbim burada kalıyor. En önemli parçamı burada bırakıyorum. Gururla ayrılıyorum. Hiç kimseyle küskünlüğüm, kırgınlığım yok. 2 yıllık süre içinde Adanalılardan büyük destek gördüm. Hiç davam olmadı. Mahkemelik olduğum vatandaşım hiç olmadı. Ne ben, vatandaşlarımı mahkemeye verdim, ne de onlar beni. 2 yıl içinde adliyeye benden dolayı bir yük gelmedi."
400 KİŞİLİK VEDA YEMEĞİ
Vali Mustafa Büyük'e dün akşam da Adana'daki Sivil Toplum Kuruluşu üyelerinden oluşan ve 400 kişinin katıldığı bir veda yemeği düzenlendi. Park Zirve'de gerçekleştirilen yemekte Adana'nın MHP'li ve CHP'li belediye başkanları da Vali Büyük'e hediye ve plaket verdi. Ayrıca Seyhan Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar tarafından Vali Mustafa Büyük’e 'Hemşehrilik Beratı' da verildi.
VALİ COŞ, BİRÇOK DAVA AÇMIŞTI
Mustafa Büyük'ten önce Adana Valisi olan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kendisine sosyal medya üzerinden hakaret ettiği iddiasıyla birçok kişiyle davalık olmuş, bazıları bu davalardan çeşitli miktarlarda cezalar almıştı. Bir tören sırasında da 'Gavat' dediği kişinin bulunduğu gruptan hakaret edenler olduğu iddiası ile de dava açılmıştı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!