Ürün Güvenliği Haftası’nda Bilgilendirme Toplantıları

Güncelleme Tarihi:

Ürün Güvenliği Haftası’nda Bilgilendirme Toplantıları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2015 15:23

ADANA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ İL MÜDÜRLÜĞÜ'NCE VATANDAŞLARIN VE ÜRETİCİLERE YÖNELİK "ÜRÜN GÜVENLİĞİ HAFTASI" ADI ALTINDA BİLGİLENDİRME VE BİLİNÇLENDİRME TOPLANTILARI YAPILDI.

Adana Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nce vatandaşların ve üreticilere yönelik "Ürün Güvenliği Haftası" adı altında bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları yapıldığı bildirildi.
Adana Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nce yapılan yazılı açıklamada; vatandaşların güvenli ürünleri kullanması, bu ürünleri tercih etmesi ve güvensiz ürünler konusunda farkındalığa sahip olması, en az yapılan denetimler kadar etkili ve önemli olduğunu vurgulandı.
Vatandaşların günlük hayatta kullanmış olduğu asansörlerden elektrikli ev aletlerine, gaz yakan cihazlardan otomotiv aksam ve parçalarına kadar, ürünler ile profesyonel maksatla sanayi üretiminde kullanılan makine, sanayi gaz tüpleri gibi bir çok ürünün piyasadaki denetimlerinin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından gerçekleştirildiği belirtildi.
"Ürün Güvenliği Haftası" kapsamında ülkenin her köşesinde düzenlenen toplantılar ve ziyaret edilen okullar ile toplumun her yaş ve her kesiminden vatandaşa ulaşarak ürün güvenliğinin öneminin anlatılması için yoğun çaba gösterildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
"Zira Bakanlık olarak, ne kadar denetim yaparsak yapalım, halkımızın bu konuda bilinçli olmaması durumunda gerçekleştirilen denetimler tam anlamıyla sonuç doğurmuyor. Örneğin güvensiz olması nedeniyle hakkında toplatma kararı verilen bir ürünü evinde kullanan vatandaşımız, bu ürünü iade etmez ve kullanmaya devam eder ise yapılan denetimin sonuç doğurması beklenemez. Ya da benzer şekilde evde kullanmış olduğunuz ve elektrik kaçırdığını fark ettiğiniz bir elektrikli ısıtıcıyı bize ihbar etmezseniz bir başka evde bu ısıtıcı dolayısıyla kazalar ve hatta ölümler yaşanabilir.
Bu nedenle ürün güvenliği konusunda halkımızda farkındalık ve bilinç oluşturulması çok önemlidir. Bakanlık olarak, bize ulaşan her türlü ihbar ve şikayeti mutlak suretle soruşturuyoruz ve kesinlikle şikayet sahibine yapılan işlemler hakkında mevzuatın belirlediği süreler içerisinde bilgi veriyoruz. Denetim sürecinde şikayet sahibinin bilgilerini de gizli bir şekilde muhafaza ediyoruz. Bu çerçevede Bakanlığımız internet sayfasında yer alan ihbar/şikayet formu, "Alo 130 Şikayet Hattı" ile yada doğrudan Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne yazacağınız bir dilekçe ile ürün güvenliği ile ilgili olarak bizlere ulaşabilirsiniz."
Hafta kapsamında Adana Seyhan İlçesi Şehit İdari Ataşe Bora Süelkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Cebesoy İlkokulu’nda ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda, yerleşik üreticiler, tüketiciler, sanayi odaları, üniversiteler, test ve muayene kuruluşları, PGD faaliyetlerinin tüm tarafların katılımının sağlandığı "Ürün Güvenliği ve PGD Faaliyetleri" konularında vatandaşların bilinçlendirildiği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!