Ünüvar Büyükşehir İçin Sert Konuştu

Güncelleme Tarihi:

Ünüvar Büyükşehir İçin Sert Konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2015 12:29

TBMM SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU BAŞKANI VE AK PARTİ ADANA MİLLETVEKİLİ PROF. DR. NECDET ÜNÜVAR, RADYO ÇUKUROVA’DA İBRAHİM KARANFİL’İN SUNDUĞU ‘TÜRKİYE’NİN SEÇİMİ’ PROGRAMINA KONUK OLDU.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “Adana Büyükşehir Belediyesi kaynakların dağıtımında adil davranmıyor” dedi.
Radyo Çukurova’da İbrahim Karanfil’in sunduğu ‘Türkiye’nin Seçimi’ programına konuk olan Ünüvar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarını eleştirdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kaynakların dağıtımında adil davranmadığını ifade eden Ünüvar, “Büyükşehir Belediyesi’nin hakkaniyete ve adalete uygun davranması gerekir ama öyle davranmıyor. Yüreğir Belediye Başkanımıza, Aladağ Belediye Başkanımıza sorun, Tufanbeyli’ye Ceyhan’a sorun. Sorduğumuz zaman bu belediyelerimize ayrımcılık yapıldığını görüyoruz. Muhalefette bulunan belediye başkanlarımızın aynı serzenişte olmadığını görüyorum. Burada AK Parti’li belediye başkanlarımıza karşı adeta ‘size engel olmak istiyorum’ şeklinde bir yaklaşımının olduğunu görüyorum’’diye konuştu.
“SEKERAT HALİNDEYKEN ŞAHADET GETİRİYOR”
Prof. Dr. Ünüvar, şöyle devam etti:
“Sekerat halinde şahadet getirmek diye bir kavram vardır. Ama onun çok faydası olmaz. Belediye Başkanı 30 Mart’ta seçildi, 31 Mart’ta rozetini çıkaracak söylemini bütün Adana’yı kucaklar haline getirecek ve ondan sonrada hizmetini de ayrım yapmadan kendisine oy vermiş vermemiş herkese hizmet götürmekle mükelleftir. Benim belediye başkanlığından anladığım budur. Ama Adana’da böyle bir tablo var mı hayır yok. Sürekli Twitter üzerinden hakaret eden, basına bu şekilde demeçler veren, devlet büyükleri hakkında son derece çirkin söylemlerde bulunan bir tablo ile karşı karşıyayız. Hizmetle ilgili de tam seçim dönemi başladığı zaman iş makinelerini bir yerlerde göstermek falan. Artık halk bunlara itibar etmiyor. Bunlar eski dönem siyaseti, seçim yatırımı. Büyükşehir’in savurganlıktan vazgeçmesi, hakkaniyetli davranması ve kaynakları adil dağıtması gerekiyor.”
“AK PARTİ ADANA’DA TEREDDÜTSÜZ FAVORİ”
Mitingin siyasette önemli bir ölçü olduğunu belirten Prof. Dr. Ünüvar “Mitinglerin iki temel anlamı vardır. Birinci anlamı bir şehirde miting yapmakla siz o şehre benim bu şehirde miting yapma gücüm, kuvvetim var ve sizi önemsiyorum diyorsunuz. İkinci anlamı ise o şehir de miting yapan lideri bak bende seni bu kadar önemsiyorum mesajı veriyor. Adana mitinginde bu iki mesajın tam olarak yerli yerine oturduğunu görüyoruz. Sayın Başbakanımız 10 Mayıs’ta Adana mitingini yaptı sizi önemsiyorum dedi, Adanalı da biz de sizi önemsiyoruz dedi. Oraya toplanan muhteşem kalabalık çok coşkuluydu. Mitingin verdiği mesaj bu seçimde Ak Parti Adana’da tereddütsüz favoridir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!