Ücretsiz park için onay bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Ücretsiz park için onay bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 09:41

Ücretsiz park için onay bekleniyor

Haberin Devamı

ADANA'da 12 caddede toplam bin 317 noktada uygulanmaya başlanan ücretli parkomat uygulaması hakkında mahkeme ve Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 'durdurma' kararına karşın ücret alınmaya devam ediliyor. Meclis kararının Adana Valiliği'nce onaylanmasının ardından vatandaşlardan ücret alınmayacak.
Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla 19 Eylül'den itibaren belediyeye ait Yeni Adana İmar A.Ş. tarafından yürütülen parkomat uygulamasına karşı bir vatandaş, Adana 1. İdare Mahkemesi'ne başvururak yürütmenin durdurulmasını istedi. Otopark alanlarını Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) belirleyebileceğini saptayan mahkeme, istemi olumlu buldu ve yürütmeyi durdurdu. Mahkeme kararını ele alan Adana Büyükşehir Belediye Meclisi de karara uyulması yönünde tavır belirledi.
Buna karşın parkomat uygulamasının sürdüğünü gören vatandaşlar, görevlilere tepki gösterdi. Belediye yetkilileri ücretsiz parkomat için Meclis'in aldığı kararın Adana Valiliği'nce onaylanması gerektiğini, şu anda bu prosedürün beklendiğini açıkladı.

Yusuf BAŞTUĞ / ADANA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!