Türkistanlıların pilav şöleni

Güncelleme Tarihi:

Türkistanlıların pilav şöleni
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2016 15:05

Türkistanlıların pilav şöleni

Haberin Devamı

ADANA'da yaşayan Türkistanlılar geleneksel 'pilav şöleni'nde buluştu.
Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin bu yıl 7'incisini düzenlediği Türkistan Pilav Şöleni, Sarıçam Yörük Ormanı'nda yapıldı.
Etkinliğe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadyrov, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Kardeş Dernekler Başkanı İlker Medeni, Ceyhan Kırım Türkleri Derneği Başkanı İsmail Taymaz, Avşarlar Derneği Başkanı Şeref Kocakaya, Balkan Türkleri Derneği Başkanı Oktay Ulaşan, Varsaklar Derneği Başkanı Yusuf Umut, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen Türkistanlılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Dernek Başkanı Osman Beg'in hediye ettiği Türkistanlıların geleneksel şapkası 'Dobbu'yu başına takan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadyrov ile birlikte fotoğraf sergisini gezdi. Başkan Sözlü Sözlü, daha sonra Büyükelçi Kadyrov ile birlikte Türkistanlıların milli yemeği Türkistan Pilavı'nı katılımcılara ikram etti.
Yağmura rağmen yoğun ilgi gören şölende Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eserler seslendirdi, dernek üyesi Emrullah Maksum şiir dinletisi sundu. Özbek sanatçı Zalina Allkulieva da konser verdi.

ADANA,(DHA)
EŞ(30.5.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!