Tmok Fair Play Kervanı Adana’da

Güncelleme Tarihi:

Tmok Fair Play Kervanı Adana’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2015 10:23

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) Fair Play Kervanı, 21 Aralık Pazartesi günü yılın son etkinliğini Çukurova Üniversitesi’ne yapacak.
Avrupa Fair Play Birliği 2. Başkanı, Dünya Fair Play Konseyi Üyesi, duayen gazeteci Erdoğan Arıpınar, Fair Play Kervanı’nın yaşama geçmesinde büyük emeğinin bulunduğunu, Türkiye’deki tüm üniversiteleri ziyaret ederek TMOK’un ve Fair Play Komisyonu’nun çalışmaları hakkında geniş kitlelere bilgi aktardıklarını söyledi.
Geçen hafta Fair Play Kervanı’nın Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret ettiğini anımsatan Arıpınar, konuşmasında şunlara yer verdi:
“TMOK bünyesinde 1981 yılında oluşturulan Fair Play Komisyon’u, 25 yıldır Fair Play konusunda hedef kitlemiz olarak başta sporcular olmak üzere, hakem, antrenör, yönetici hatta taraftarı bile bu konuda bilinçlendirerek ‘Temiz Spor’ yapılmasına katkı sağlıyoruz. Fair Play olgusunu topluma yaşam tarzı olarak benimsetmeye çaba gösteriyoruz. Ayrıca, her yıl düzenli bir şekilde Fair Play olgusunu ülke genelinde yaygınlaştırmak amacıyla Fair Play ödülleri vermekteyiz. Üniversite ziyaretlerine gösterilen ilgi, geri dönüşleri ve yararlarını görünce çok mutlu oluyoruz.“
DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONU GÜREŞÇİ AYIK İLE TEKVANDOCU SARI GELİYOR
Fair Play Kervanı’nın 21 Aralık Pazartesi günü saat 13.00’te Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Salonu’nda öğrenci ve öğretim görevlilerine yönelik etkinliği olacağını belirten Arıpınar, komisyon üyelerinin yanı sıra Dünya ve Olimpiyat Eski Şampiyonu, Uluslararası Güreş Federasyonu (FİLA) Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ayık ile Dünya Tekvando Şampiyonu Ali Sarı’nın da sporda ki yaşam öykülerini paylaşarak etkinliğe katkı sunacaklarını ifade etti.
Arıpınar, etkinlik kapsamında, ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ile ÇÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak’ı da ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!