Teslime Çelik Yılın Antrenör Adayı

Güncelleme Tarihi:

Teslime Çelik Yılın Antrenör Adayı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2015 13:03

ADANA MUAY THAİ BÖLGE ANTRENÖRÜ TESLİME ÇELİK DÜNYA FEDERASYONU TARAFINDAN YILIN ANTRENÖRLÜĞÜNE ADAY GÖSTERİLDİ.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Bölge MuayThai Antrenörü Teslime Çelik’in dünya federasyonu tarafından aday gösterilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Aday gösterilen 4 kişi arasında tek kadın olan Teslime Çelik’i önce Adanalılar, sonra da tüm sporseverler desteklemeli” dedi.
Ataşbak, tekvando, muay thai, wuşhu ve kick boks dallarında sporcu olarak ulusal ve uluslararası dereceye sahip olan olan, daha sonra da antrenör olarak Avrupa ve dünya genelinde onlarca sporcu yetiştiren Bölge Antrenörü Teslime Çelik’i makamında kabul etti. Ataşbak, Dünya Muay Thai Federasyonu (IFMA) tarafından Teslime Çelik’in Türkiye’den yılın antrenörlüğüne aday gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti belirtti.
Teslime Çelik’in IFMA’nın aday göstermesinde önemli kriterlerin bulunduğuna dikkati çeken Ataşbak, şöyle devam etti:
“Teslime Çelik, bölgemizde görev yapan antrenörler arasında kendini sürekli yenileyen, ayrıca milli takımlara her yıl sürekli sporcu yetiştiren ve milli takımlarda görev alan başarılı bir antrenörümüz. IFMA tarafından Ukraynalı Pavel Yevtushenko, Kanadalı Suchart Yodkerepuaprai ve Rus Sergei Busygyn’nin yanı sıra Türkiye’den Teslime Çelik’in aday gösterilmesi bizi gururlandırdı. Teslime Çelik, Türkiye’den seçilen tek antrenör olduğu gibi, adaylar arasında tek kadın olması da yarışmaya ilginin yoğun olacağını gösteriyor. Aday gösterilen 4 kişi arasında en şanslı olan Teslime Çelik’i önce Adanalılar, sonra da tüm sporseverler desteklemeli.“
Vali Mustafa Büyük’ten her zaman büyük destek gördüklerini ve bu gibi konularda çok duyarlı davrandığını ifade eden Ataşbak, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, spor medyası, sporun taban birlikleri ve spor ailesinin zaman geçirmeden dün başlayan ve 12 Ağustos Çarşamba gününe kadar internet ortamında IFMA sitesine girerek oylamaya destek vermeleri istedi.
Adana Gençlikspor Kulübü Başkanı Dt Ahmet Bozan, Teslime Çelik’ik adaylık için doğru seçim olduğunu, kulübün tüm sporcu, teknik kadro ve yöneticilerin internet ortamında oy göndererek Teslime Çelik’i destekleyeceklerini belirterek başarılar diledi.
Mili antrenör Teslime Çelik, IFMA’nın büyük araştırmaları sonucunda “yılın antrenörü” tek kadın olarak kendini belirlemelerinden onur duyduğunu belirterek, “Adaylık süreci içinde Türkiye’de spora gönül veren tüm sporcu, hakem, antrenör ve yöneticilerin sorumluluğunu taşıyorum. Onları temsil ettiğim için onur duyuyorum. Yılın antrenörü seçilmem halinde ödülü 76 milyonu düşünerek alacağım. Duyarlı spor ailesine güveniyorum” diye konuştu.
TESLİME ÇELİK KİMDİR?
1968 Mersin’in Silifke ilçesinde doğdu. Okul dönemlerinde çeşitli spor dallarıyla yakından ilgilendi. Uzak Doğu sporlarına ilgi duyan Teslime Çelik, tekvando branşında Türkiye genelinde önemli başarılar sağladı. Daha sonra MuayThai, Wushu ve Kick Boks branşında Türkiye genelinde önemli dereceler elde etti.
2001 yılında Yunanistan’ın Selanik Kenti’nde gerçekleştirilen WPKA Dünya Şampiyonası’nda güçlü rakiplerini yenerek altın madalya kazandı. Adana’ya yerleşen, faal sporculuğunun yanı sıra Türkiye’de ve yurtdışında antrenör kurslarına katılarak kendini geliştiren Teslime Çelik, MuayThai, Wuşhu, Kick Boks 5. Kademe antrenör diploması aldı. 3 kez Tayland olmak üzere, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İran, Norveç, İtalya, Kanada, Çin, Azerbaycan, Polonya ve Özbekistan’da gerçekleştirilen milli takım ikili kamp ve müsabakalara antrenör olarak gitti.
Türkiye’de çeşitli federasyonlarda görev yapan Teslime Çelik, aynı zamanda MuayThai Dünya Federasyonu Kadınlar Komisyonu Teknik Kurul Üyeliği görevini sürdürüyor.
Teslime Çelik, Adana’da son yıllarda başta Malezya’da geçen yıl Yıldızlar Muay Thai’de Dünya Şampiyonu olan Nazlı Çelik olmak üzere birçok Avrupa ve Dünya genelinde derece yapan Aslı Gündüz, Kadriye Türkoğlu, İlksen Can,Dilek Uçar, Kemal Abdurrahman Şen, Erhan Yılmaz, Ali Göde, Gülistan Koşulan, Abdurrahman Özgül, Ahmet Cem Güngör, Mustafa Özgül, Erhan Yılmaz, Merve Yılmaz, Habip Ay, Kemal Akay’ın antrenörlüğünü yaptı.
Teslime Çelik, 2008 yılında 7 sporcu ile katıldıkları Tayland’da gerçekleştirilen “Kral Kupası Muay Thai Dünya Şampiyonası”nda takım halinde Dünya üçüncülüğünü elde edilmesini sağladı.
Teslime Çelik, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde Bölge Antrenörü olarak görevini sürdürüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!