Suriyeli mülteciler örtü altı sebze yetiştirmeyi öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli mülteciler örtü altı sebze yetiştirmeyi öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2018 11:49

Suriyeli mülteciler örtü altı sebze yetiştirmeyi öğreniyor

Haberin Devamı

Nuri PİR/ADANA, (DHA) - ADANA'da ‘Geçim Kaynaklarına Erişimin Güçlendirilmesi Amacıyla Suriyeli Mültecilerin ve Ev Sahibi Toplulukların Tarımsal Bilgilerinin Artırılması Projesi' kapsamında 53'ü Suriyeli, 75 kişi örtü altı sebze yetiştiriciliği öğrenmeye başladı.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ‘Geçim Kaynaklarına Erişimin Güçlendirilmesi Amacıyla Suriyeli Mültecilerin ve Ev Sahibi Toplulukların Tarımsal Bilgilerinin Artırılması Projesi’nin açılış töreni İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yapıldı. Toplantıya, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, AK Parti Adana Milletvekili Abdullah Doğru, FAO Ulusal Program Yöneticisi Halil İbrahim Okur, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ve Suriyeli mülteciler katıldı. Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, 13 Ağustos’ta başlayan proje kapsamında 53’ü Suriyeli 75 kişinin örtü altı sebze yetiştiriciliği konusunda mesleki çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, yoğun ilgi nedeniyle 3 ay daha devam edecek projeye 50 kişinin daha katılacağını kaydetti.
"MİSAFİRLERİMİZ KENDİ AYAKLARI ÜSTÜNDE DURUYOR"
Adana Valisi Mahmut Demirtaş da projenin, Suriyeli mültecilerin toplumsal hayata uyum sorununu ortadan kaldırmaya katkı sağlayacağını hatırlatarak şunları söyledi:
“Öte yandan Adana Sarıçam Geçici Barınma Merkezinde barınan Suriyeli misafirlerimizi, tarımsal üretime yönlendirmek amacıyla 50 dekar alanda oluşturduğumuz 17 serada ve 200 dekarı açık, bir kısmı zeytinlik olmak üzere, toplam 400 dekar alanda da tarımsal üretim faaliyeti yürütmekteyiz. Halk Eğitim Merkezimiz eliyle konteyner kentte her ay 100 kişiye seracılık eğitimi verirken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz marifetiyle de ekim, dikim, ilaçlama, budama ve hasat işlemleri ile ilgili eğitimler düzenlemekteyiz. Bu çalışmalar neticesinde Suriyeli misafirlerimizin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlarken, ülkelerine döndüklerinde yapmaya devam edecekleri bir meslek edinmelerine de yardımcı oluyoruz.”
Konuşmaların ardından FAO Ulusal Program Yöneticisi Halil İbrahim Okur, proje hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!