Sözlü: Çin sermayesini Adana'da görmek memnuniyet verici

Güncelleme Tarihi:

Sözlü: Çin sermayesini Adanada görmek memnuniyet verici
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 15:33

Sözlü: Çin sermayesini Adana'da görmek memnuniyet verici

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yumurtalık İlçesi'nde 1 milyar 700 milyon dolarlık yatırımla Emba Hunutlu Termik Santrali'nin yapımını üstlenen Çinli işadamlarını konuk etti. Başkan Sözlü "Çin sermayesinin Adana'da çok önemli bir enerji yatırımını hayata geçirecek olması memnuniyet verici" dedi.
Yumurtalık'ın Sugözü Köyü yakınlarında kurulacak Emba Hunutlu Termik Santrali'nin proje sahibi Emba Elektrik Üretim A.Ş.'nin hissedarı Chairman Of Spic Company Başkanı Wang Binghua ve beraberindeki heyet, Başkan Sözlü'yü makamında ziyaret etti.
Wang Binghua, proje hakkında bilgi verirken, santralin 1320 MW kurulu güce sahip olacağını, yılda 3 milyon ton ithal kömür tüketerek, toplam 10.5 milyar kWh elektrik enerjisi üreteceğini söyledi. Binghua, santralin sağlam, güvenli, verimli ve çevre dostu olacağını anlatıp, inşaat aşamasında 3 bin, işletme aşamasında ise 500 kişinin istihdam edileceğini dile getirdi. Binghua, Güney Afrika, Kolombiya, ABD ve Yeni Zelanda'dan ithal edilecek kömürle elektrik üretimi yapacak termik santralin 2019 yılında faaliyet geçmesinin planlandığını aktardı.
Başkan Sözlü de Adana Büyükşehir Belediyesi olarak ülke kalkınması ve bölge refahı için yatırımcılara destek olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
"Çin sermayesinin Adana'da çok önemli bir enerji yatırımını hayata geçirecek olmasından memnuniyet duyuyoruz. Hem yatırım tutarı hem de istihdam edilecek çalışan sayısı açısından Emba Hunutlu Termik Santrali Adana ekonomisine büyük canlılık getirecek. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kentin, bölgenin ve ülkenin gelişimine katkı sunacak her proje için takındığı uzlaşmacı tavrın Adana'ya yansıyan küresel ölçekteki yatırım istatistiğini arttıracağına inanıyorum. Bu önemli yatırımda yöre insanımızın istihdam edilmesini özellikle istiyoruz."
Sözlü, ziyaret anısına Binghua'ya plaket, bozkurt heykelciği ve el dokuması kilim hediye etti. Çinli işadamı ise Sözlü'ye ahşap ve değerli metallerden el yapımı tablo armağan etti.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!