Seyhan'da 100 engelliye akülü sandalye

Güncelleme Tarihi:

Seyhanda 100 engelliye akülü sandalye
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 11:42

Seyhan'da 100 engelliye akülü sandalye

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi, engelli 100 kişiye akülü tekerlekli sandalye verdi. Sandalyelerin dağıtımına Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

Başkan Karalar, engelli vatandaşlara son uygulama ile birlikte 200 akülü tekerlekli sandalye dağıtılıdığını söyledi. Engellilerin diğer ihtiyaçlarında da olanaklar ölçüsünde destek olduklarını belirten Karalar "Gözlerinize bakınca sevincinizi görünce ben de sevinç gözyaşları döküyorum. Keşke hayatta bunlara ihtiyaç duyulmasaydı ama yaşam bu, bunu da kabul etmemiz gerekli" dedi. Başkan Karalar, konuyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Biz belediye olarak bu eksikliği gördük ve göreve gelir gelmez 40 adet dağıttık. Gelecek yıl daha da artırdık. Adana engelli konusunda çok şansız bir ilimiz. Türkiye ortalamasının ve dünya ortalamasının üstünde engeli vatandaşımız var. Adana'da yüzde 14.6 engelli var. Biz de dağıtılan sandalye sayısını bu yüzden artırdık. Bunları sonuçta babalarımızın yanından getirdiğimiz paradan almıyoruz. Halktan geleni halka harcıyoruz. Sık sık bozulan ucuz arabada almadık. Yolda kalacak araç da istemedik. Bir kaç yerde akü şarj istasyonu açtık. Dağıtımız akülü araç sayısı 200'ü geçti. İki yerde daha şarj istasyonu açacağız."

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!