Sanatlı günlere görkemli veda

Güncelleme Tarihi:

Sanatlı günlere görkemli veda
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2017 09:52

Sanatlı günlere görkemli veda

Haberin Devamı

BU yıl 18-25 Mart tarihleri arasında 11'incisi düzenlenen Uluslararası Çukurova Sanat Günleri (UÇSG), görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi. Törende sahneye çıkan Defne Barış Korosu, 'Barışa Ezgiler' konserinde Türkçe, Arapça, Ermenice ve Rumca şarkılar seslendirdi.

'Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele' sloganı ve 'Barış' temasıyla sivil bir sanat inisiyatifinin gelenekselleştirdiği UÇGS kapsamında, şiir dinletisi, sergi, konser, tiyatro, resital, dans gösterisi, imza günü, okur ve yazar buluşması gibi onlarca etkinlik düzenlendi. Adanalı ünlü fotoğraf sanatçısı Dr. Haluk Uygur'a geleneksel Çukurova Ödülü sunuldu. Asya, Avrupa ve Avustralya kıtalarındaki 4 ülkede, 11 kentte eşzamanlı gerçekleştirilen UÇSG'ye 250 yazar, çizer, düşünür ve bilim insanı yapıtlarıyla katıldı.

NELER YAPILDI?

Türkiye'de ilk kez Çukurova Bölgesi'nin dışında Bodrum'da, yurtdışında ise Suriye'nin Tartus, İngiltere'nin Londra ve Brighton, Avustralya'nın Sydney kentlerinde sanatsal-kültürel etkinlikler yapıldı. UÇSG'nin Adana ayağında 'sanat sokakta' sloganıyla Reşatbey Mahallesi'nde 'Kafeler Sokağı' olarak bilinen bölgede kültür sanat ortamı yaratıldı. Adana'nın yanı sıra Antakya, İskenderun, Mersin, Tarsus ve Silifke'de eşzamanlı sanatsal çalışmalar gerçekleştirildi. UÇSG çerçevesinde Balıkçılar Pazarı civarında grafiti çalışmaları sergilendi.

HER DİLDEN ŞARKILAR SÖYLENDİ

Büyük ilgi gören UÇSG'nin kapanış töreni ise, Adana'da Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Görsel bir sunumun yapıldığı törende, UÇSG'ye emek ve destek verenlere teşekkür edildi. Törene katılan sanatseverleri, Defne Barış Korosu 'Barışa Ezgiler' konseriyle selamladı. Koronun seslendirdiği Türkçe, Arapça, Ermenice ve Rumca şarkılara, sanat dostları eşlik etti. UÇSG'nin gelecek yıl daha fazla ülke ve kentte gerçekleştirileceğini aktaran Çukurova Sanat Girişimi Kurucusu Çetin Yiğenoğlu, "Her yönüyle benzersiz bir etkinlik gerçekleştirdik. Gelecek yıl Çukurova kolonilerinin yaşadığı dünyanın dört bir tarafında etkinlikler yapacağız" dedi.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!