Sağlık Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Çalışanlarından İş Bırakma Eylemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 15:21

Memur Sen Konfederasyonu’na bağlı Sağlık Sen Kozan Şube çalışanları, düzenledikleri ortak basın açıklamasında kendilerine verilen sözlerin halen yerine getirilmediğini belirterek, bir 14 Mart Tıp Bayramı’nda yine hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getirdi.
Sağlık Sen Kozan Şube Başkanı Çağlar Çoban, sağlık çalışanları adına yaptığı açıklamada, 14 Mart Tıp Bayramı öncesi Başbakan Ahmet Davudoğlu’nun "sağlık çalışanlarına müjde" şeklinde açıkladığı konuların kendilerine daha önce verilen sözleri karşılamadığı için hayal kırıklığına yol açtığını söyledi. Seslerini duyurabilmek için ülke genelinde ortak açıklama yapıldığına dikkat çeken Çoban, "Sağlık çalışanları insanımızın sağlığının emanetçileri, sağlık sisteminin sigortasıdır. Sağlık çalışanları bugüne kadar kendisine uzanan hiçbir eli geri çevirmediği gibi bundan sonra da insan hayatına zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmayacaktır. Bu nedenle sağlık çalışanları olarak bugün de işimizin başında, aziz milletimizin hizmetindeyiz. Ancak, sağlık çalışanlarının umutla beklediği, yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması gibi hususlarda yapılan açıklamalar ve değinilmeyen lisans tamamlama ve kreş hakkı gibi konular nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı’nda hayal kırıklığı yaşıyoruz. Sayın Başbakanımız tarafından müjde olarak açıklanan nöbet ücretlerinde yüzde 50 oranında artışı, çalışanlar olarak memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.
Nöbet ücretleri dışında sağlık çalışanları olarak uzun yıllardır mücadelesini verdikleri yıpranma payı ve ek ödemelerinin emekliliğe yansıması konularında ise Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Başbakanı yanılttığını belirten Çoban, “Sağlık çalışanlarına müjde denilerek yapılan açıklamalar, Sağlık Bakanlığı’nın sınıfta kaldığını göstermiştir. Sendikamızın düzenlediği programa katılan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘Sizler umudun adısınız’ diyerek onurlandırdığı biz sağlık çalışanları; yıpranma payı, lisans tamamlama ve kreş konusunda Cumhurbaşkanımızın verdiği sözlerin, Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından yerde bırakıldığını üzülerek görmekteyiz. Sağlık-Sen olarak taleplerimizin olduğu kadar verilen sözlerin hayata geçmesi konusunun da takipçisi olmaya devam edeceğiz. Üyelerimize ve bütün sağlık çalışanlarımıza verdiğimiz sözün arkasındayız. 2015 yılı bütün sağlık çalışanları için yıpranma payı yılı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtıldığı yıl olacaktır. 2015 yılı, lisans tamamlama eğitim ve öğretimlerinin başladığı yıl olacaktır. Ayrıca 24 saat durmadan birlikte çalıştığımız taşeron şirket personellerinin kadro talebinde Hak-İş’in haklı talebinde yanlarında olduğumuzu da belirtmek isteriz. Bizler Sağlık-Sen üyeleri olarak bugün işimize sahip çıktığımız ve işimizi bırakmadığımız gibi hedefe ulaşana dek bu işin peşini de asla bırakmayacağız diyoruz” şeklinde konuştu.
Kozan Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan açıklamaya sendika üyelerinin yanı sıra hastane çalışanları katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!