Mezitli atıksu arıtma tesisinin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Mezitli atıksu arıtma tesisinin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 12:50

MERSİN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılacak Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı.

Haberin Devamı

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra MHP Milletvekili Baki Şimşek, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, muhtarlar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin’deki sorunları gidermek için çalıştıklarını söyleyen Başkan Kocamaz, "Mersin sahihlerini mavi bayraklı hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bütün ilçelerimizin altyapı sorunu, arıtma tesisleri, içme suyu sorunları vardı. Ama gece gündüz demenden yaptığımız çalışmalar neticesinde bugün geldiğimiz noktada Mezitli Atıksu Artıma Tesisi bu bölgede yapılan en büyük yatırım" dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Tarhan ise, yapılan yatırım ilçenin geleceği için çok önemli olduğunu vurgulayarak "Günümüz teknolojisi ile buraya yapılacak arıtma tesisinin gerek teknolojisi gerek yapıldıktan sonra işletmede gösterilecek özenle çevreye minimum etki yaratacağına ben inanıyorum" diye konuştu.

Mezitli Atıksu Arıtma Tesisi, ilçede 384 bin kişiye hizmet verecek. 55 bin metreküp/gün kapasiteye sahip olan tesis, karbon, azot ve fosfor giderimli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi olma özelliği taşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!