Vali Demirtaş, başarılı öğrencilere hediye dağıtıp, yemek ikram etti

Güncelleme Tarihi:

Vali Demirtaş, başarılı öğrencilere hediye dağıtıp, yemek ikram etti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2019 15:28

Vali Demirtaş, başarılı öğrencilere hediye dağıtıp, yemek ikram etti

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Valisi Mahmut Demirtaş, Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında Yüreğir ilçesinde başarılı öğrencilere hediye dağıttı. Vali Demirtaş, Güney Adana Aşevi'nden anaokullarına temin edilmeye başlanan öğle yemeği faaliyetini de yerinde incedi.
Yüreğir Hatice Hatun Anaokulu'nda 342 anaokulu öğrencisine verilen öğle yemeği hizmeti hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Demirtaş, miniklerle sohbet ederek öğle yemeği ikramında bulundu. Proje kapsamında haftanın 5 günü öğlen saatlerinde 1 öğün olarak sıcak yemek dağıtımı yapıldığını anlatan Vali Demirtaş, “Bununla birlikte minik öğrencilerimize meyve suyu ya da ayran ve yanında mevsim meyvesi verilmektedir.  Bizler çocuklarımızın eşit imkanlara sahip olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Toplumumuzun tüm kesimini kucaklayacak projeleri hayata geçirme gayesiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE HEDİYE
Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında Yüreğir Kaymakamlığı ile Yüreğir Belediyesi'nin düzenlediği başarılı öğrencilere hediye dağıtım törenine katılan Vali Demirtaş'a Yardımcısı Murat Süzen, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Tosun, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin eşlik etti. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayıp 'Güney Adana Kalkınma Programı' tanıtım ve animasyon gösterimi ile devam etti.
Kentte yaklaşık 500 bine yakın çocuğun okul çağında olduğunu belirten Vali Demirtaş, “Dünyanın giderek yaşlandığı bir dönemde, ülke olarak böylesine önemli bir gücü, önemli bir potansiyeli taşımamız, bizi gelecekte mutlaka diğer ülkelerin önüne taşıyacaktır. Bunu başarmanın yolu ise, sizleri milli ve manevi değerlerimiz ışığında en iyi şekilde yetiştirmekten ve sizleri geleceğin dünyasında ayakta tutacak bilgi, beceri ve teknoloji ile donatmaktan geçmektedir. İşte bu sebeple sizlerin en iyi şekilde yetişmeniz için başta Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz olmak üzere, bizler, devletimizin tüm imkanlarını seferber etmiş durumdayız" dedi.
Vali Mahmut Demirtaş daha sonra Yüreğir Kaymakamlığı'nın gençlerin bağımlılıktan korunması amacıyla yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sağladığı 700 bin TL değerindeki spor malzemelerini dağıttı.
 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!