Eczacıbaşı: Artık dünyanın yerlisi yok, hepimiz dijital göçmeniz

Güncelleme Tarihi:

Eczacıbaşı: Artık dünyanın yerlisi yok, hepimiz dijital göçmeniz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 10:49

Eczacıbaşı: Artık dünyanın yerlisi yok, hepimiz dijital göçmeniz

Haberin Devamı

ADANA, (DHA) - TÜRKİYE Bilişim Vakfı (TBV) Başkanı ve Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faruk Eczacıbaşı, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kariyer Planlama Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin davetlisi olarak Adana’ya geldi.
Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirilen söyleşi etkinliğinde Faruk Eczacıbaşı yeni kitabında kaleme aldığı görüşlerini ve yaşamından kesitleri öğrenci ve akademisyenlerle paylaştı.
Faruk Eczacıbaşı, konuşmasında iş ve teknoloji dünyasındaki değişimleri, Türkiye’nin geçirdiği dönüşümleri, dünyadaki son gelişmelerin yansımalarını, teknolojik gelişmelerin getirdiklerini anlattı. Eczacıbaşı, "Artık dünyanın yerlisi yok, hepimiz dijital göçmeniz. Çünkü dünya sürekli ve hızlı değişim içerisinde ve biz onu anlamak için çaba harcamalıyız. Bu hızlı değişime karşı 4 çözüm önerisi var. Bu çözüm yolları esneklik, yakınsama, ağ yapısı ve güvenlik (karanlık taraf). Artık geleceği öngörmek çok zorlaştı, ancak olacak olana uyum sağlamak için esneklik gerekiyor bu da yaşam boyu öğrenmeyle mümkün" dedi.
Konuşmasının sonunda öğrencilere oynattığı bir oyunla önemli farkındalıklar da kazandıran Eczacıbaşı, konuşmasını soru-cevap bölümüyle tamamladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!