Çukurova Üniversitesi, Ulusal Biyofizik Kongresi'ne ev sahipliği yaptı

Güncelleme Tarihi:

Çukurova Üniversitesi, Ulusal Biyofizik Kongresine ev sahipliği yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2019 13:02

Çukurova Üniversitesi, Ulusal Biyofizik Kongresi'ne ev sahipliği yaptı

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Biyofizik Anabilim Dalı’nın katkılarıyla 31'inci Ulusal Biyofizik Kongresi düzenlendi.
ÇÜ Mithat Özsan Amfisi'nde düzenlenen kongreye Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas, Türk Biyofizik Derneği Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Can Akyolcu, Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Günay, akademisyenler, bilim insanları ve birçok sivil toplum kuruluşu yöneticileri katıldı. ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin mini müzik dinletisi gerçekleştirdiği kongrenin açılış konuşmasını Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Günay yaptı.  Prof. Dr. Günay, "24 yıl önce, 7'nci Ulusal Biyofizik Kongresi'ne yine Çukurova Üniversitesi'nde bu salonda ev sahipliği yapmıştık. 32 yıllık bir birikime sahip ana bilim dalı olarak gururluyuz" dedi.
Türk Biyofizik Derneği Başkan Vekili. Prof. Dr. Mehmet Can Akyolcu ise yaptığı konuşmada, “Biyofizik bilim alanının saygınlığına, gelecek perspektifine, bilime ve insana olan inancına yakışır, üretken ve fikirlerin yarıştığı bir kongre olmasını diliyorum" diye konuştu,
ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, son 15-20 yılda giderek artan ivmeyle artık araştırmaların multidisiplin ile gerçekleştiğini ifade ederek, farklı altyapıya sahip akademisyenlerin çalıştığı bilimsel toplantıların bilim insanlarının bir araya gelerek daha verimli çalışma yapmasını sağladığını söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından ‘Cumhuriyet ve Üniversiteler’ başlığı altında Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ bir konferans verdi. ÇÜ Adli Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Korkut Gülmen’ın moderatorlüğünü yaptığı konferansta ünlü Sümerelog Muazzez İlmiye Çığ, bilim insanlarıyla buluşarak bilgi ve birikimlerini paylaştı. Çığ, şunları söyledi:
"Bugün tam 106 yaşındayım, cihan savaşının başından bugüne kadar tarihi devam ettirdim. Gördüm, duydum, okudum ve bugüne geldiğim için çok mutluyum. 1923 yılında Cumhuriyet kurulana kadar, ‘Müzik, Sanat, Eğlence hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Ancak bugün geldiğimiz noktaya bakınca, son derece gurur duyuyorum. Ne zaman Cumhuriyet kuruldu işte o zaman yeni bir hayat yeni bir yaşamın içine girdik. Cumhuriyet öncesine baktığımız zaman kadınlarımız çarşaf içindeydi, ama bugün baktığımız zaman bütün dünyada giyim, sanat ve her bakımından çok ileride olduğumuzu görüyoruz, bu da beni gururlandırıyor."
Konuşmaların ardından Muazzez İlmiye Çığ’a hatıra ormanı belgesi ve çiçek taktim edildi. Sempozyum Adana şehir gezisi yapılması ile sona erdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!