Kozan'ın gurur günü

Güncelleme Tarihi:

Kozanın gurur günü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2018 10:20

Kozan'ın gurur günü

Haberin Devamı

Yaşar KORKUSUZ/KOZAN (Adana), (DHA)-ADANA'nın Kozan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Kozan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü kutlamaları 7 pare top atışı ve Kozan kalesine şanlı Türk Bayrağının çekişmesi ile tören başladı. Kutlama programına Kaymakam Şafak Gürçam, Garnizon Komutanı Ahmet Eroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Çoban, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Kutlama programında Bucak, Sırelif ve Sırkıntı kolundan gelen temsili milis kuvvetleri Büyük Camii önünde karşılandı. Camii önündeki düşman bayrağı indirilip, Türk bayrağının göndere çekilmesinden sonra milis kuvvetleri eli zincirle bağlı Hürriyet Kızı'nı kurtardı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasından sonra Atatürk büstüne çelenkler konuldu.
Burada bir konuşma yapan Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk, "İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyor, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere, bu uğurda canlarını  feda eden gazi ve şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Allah bir daha bu kara günleri bizlere göstermesin" dedi.
Öğrencilerin şiirler okumasından sonra, çeşitli etkinliklerde dereceye giren öğrencilerin hediyeleri verildi. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavlarından dolayı gürültü olmaması için kurtuluş bayramı sade bir şekilde gerçekleştirildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!