Kooperatifçiliği tartıştılar

Güncelleme Tarihi:

Kooperatifçiliği tartıştılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2016 10:23

Kooperatifçiliği tartıştılar

Haberin Devamı

ADANA'da düzenlenen kooperatifçilik çalıştayında, yerel yönetimlerin rolü tartışıldı.

Seyhan Belediyesi, Seyhan Kent Konseyi, Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Seyhan Ziraat Odası'nca Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda, kooperatifçilik alanında uzmanlaşmış önemli isimler konuştu. Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Abdullah Aysu’nun yönettiği çalıştaya, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Uzmanı Bilge Öztürk, CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş ile çok sayıda konuk katıldı.

'KOOPERATİFLER KURACAĞIZ'

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Haydar Şengül, Celal Bayar Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr, Osman Murat Koçtürk, Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüsniye Gül, Köy-Koop Kastamonu Birlik Başkanı Erol Akar, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi Başkanı Fehmi Enginalp'in de söz aldığ çalıştayda konuşan Seyhan Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, "Kooperatifçilik tarihi aslında cumhuriyetle başlamıştır. Bizim kooperatifçilik tecrübemiz Avrupa’dan çok fazladır. Biz kırsal kalkınma müdürlüğü kuracağız ve kooperatifçiliği destekleyeceğiz. Belediye eli ile de kooperatifler kuracağız" dedi.

Çalıştayda, kooperatifçiliğin önemi, geçmiş yıllardaki kooperatifçilik örnekleri bugünkü durum ele alındı, deneyimler ve yerel yönetimlerin rolü tartışıldı.



ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!