Karnaval başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Karnaval başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 14:29

Karnaval başlıyor

Haberin Devamı

ADANA'da bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilecek olan 'Nisan'da Adana'da- Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı' 7 Nisan Perşembe günü başlıyor.
Bu yıl yaşanan terör olayları nedeniyle karnaval yürüyüşünün iptal edildiği programda çok sayıda kültürel etkinlik bulunuyor. 10 Nisan'a kadar sürecek etkinlikler kentin farklı yerlerine dağılmış durumda. Dans gösterileri, yoga meditasyonları, resim sergileri, paneller, ritim gösterileri, fotoğraf sergileri ve imza günlerinin yer aldığı karnavalın konser bölümleri de yine güvenlik nedeniyle iptal edildi.


KARNAVALDA NELER OLACAK?
Karnaval boyunca kültür ve sanat etkinlikleri, sanatsal sergiler, söyleşiler, kapalı mekan aktiviteleri, imza günleri, tanıtım etkinlikleri, çeşitli açık hava atölyeleri, sportif gösteriler, lezzet istasyonları olacak. Ayrıca, Adana hediyelikleri ve el işi stantları gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. Fotoğraf Sanatçısı Ali Kabaş'ın, 'Havadan Adana' Fotoğraf Sergisi 7- 10 Nisan tarihleri arasında görülebilecek. Ünlü fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, 9 Nisan'da Adana'nın cadde ve sokaklarında, 'Gezici fotoğraf stüdyosu' kuracak.
"ADANA'YI BENDEN DİNLE" TEMALI KISA FİLM YARIŞMASI
Bu yıl, 'Adana'yı Benden Dinle' temalı ödüllü kısa film yarışması düzenlendi. Amatör ve profesyonellerin katılımına açık olan yarışmada Adana'nın tarihi, farklı kültürleri, insanları, sanatı, sporu, mutfağı, sokak lezzetleri, müzisyenleri, iklimi, doğası, sinema sevgisi ve sinemaya katkısı başta olmak üzere şehre ait ve özgü bütün hikayelerin kısa filmleri ana tema olarak belirlendi. Yarışmanın ödülleri düzenlenecek törende verilecek.
'ADANA BİR FİLM PLATOSUDUR' FOTOĞRAF YARIŞMASI
Yarışmaya, Adana'yı bir film platosu gibi görerek, kentin özgün dokusunu ve mimarisini; halen kullanılan ve artık kullanılmayan özel yapılarını, sokaklarını, saklı köşelerini, çevresini, ilçelerini, köylerini, doğasını; hikayesi olan ve üzerine hikayeler yazılabilecek, dizi, film veya belgesel çekimleri için mekan, sahne ve plato olabilecek özellikteki her yerini, bir sinemacı gibi görüp hissederek çekilecek fotoğraflar ile katılım sağlanıyor.
'KOSTÜM TASARIM YARIŞMASI'
Türkiye'nin ilk ve tek sokak karnavalında bu yıl, 'Kostüm Tasarım Yarışması da düzenlenecek. Yarışmanın teması 'Portakal Çiçeği Perisi' olacak. Buna bağlı olarak, Portakal Çiçeği Karnavalı'nın ruhunu temsil edecek siyasi ve dini içeriği olmayan, baharı, bereketi, renkliliği, canlılığı, eğlenceyi, birlikteliği ve barışı temsil edecek tasarımlar değerlendirilecek. Türkiye'nin önemli tasarımcılarından Atıl Kutoğlu, jürinin onur konuğu olacak. 
ÜNLÜ İSİMLER GELİYOR
Ünlü yapımcı ve gazeteci Nebil Özgentürk Adana ve Karnaval temalı belgesel çekiminin yanı sıra imza günü ile sevenleriyle buluşacak. Bununla birlikte, Ressam Arif Keskiner ve yapımcı ve gazeteci Coşkun Aral da imza günleri ile 9 Nisan'da sevenleriyle buluşacak. Karnavalda Ceyhun Yılmaz, sosyal medya adresi Periscope'tan canlı yayınlar yapacak. Altan Gördüm, Kolpa - Barış Yurtçu, Ertuğrul Ateş, Menderes Samancılar, Keremcem, Gece Yolcuları, Nebil Özgentürk, Nükhet Duru, Pascal Nouma, Keremcem, Hasan Şaş, Sevcan Orhan, Levent-Nur Veziroğlu, Yetkin Dikinciler, İpek Tuzcuoğlu, Timur Savcı, Mehmet Turgut, Ayşegül Dinçkök, Erdal Cindoruk, Doğan Duru, Melike Güner, Feridun Düzağaç, Murat Hasari, Güven Kıraç, Mustafa Alabora, Işık Öğütçü, Turgut Kazan, Galip Erdal, İmren Aykut, İzzet Çapa, Rıza Akın, Levent Özdilek, Çetin Akdeniz, Koray Çalışkan, Gökay Kalaycıoğlu, Halil İbrahim Kalaycıoğlu ve Çiğdem Kayalı gibi çok sayıda ünlü isim etkinliklere katılacak. 
KARNAVAL İÇİN SÜRPRİZ ŞARKI
2016 Nisan'da Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı için bir sürpriz de usta yorumcu Kubat ve yine usta oyuncu Menderes Samancılar'dan geldi. Sözlerini Menderes Samancılar'ın yazdığı, bestesi Kubat ve düzenlemesi Mehmethan Dişbudak'a ait karnaval şarkısı hazırlandı. Şarkıya https://youtu.be/UPQ4mcszA0c adresinden ulaşılabiliyor.

7 NİSAN PROGRAMI
Karnavalın ilk gün programı şöyle;
Atatürk Parkı
- 11:00 -12:00 Yoga - Pilates / Macropus Adana
- 17:00 - 18:00 Yoga / Dans Gösterisi
Sahaja Yoga Meditasyon ve Dans Grubu
Sergi - Sokak Resim Sergisi - Homeart
Sergi - Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği
Şinasi Efendi Sokağı
12:00 - 13:00 Yoga Pilates / Macropus Adana
16:00 -17:00 Yoga / Dans Gösterisi
Sahaja Yoga Meditasyon ve Dans Grubu

 

/////////////KUTUSU

MOBİL TANITIM

Karnaval için özellikle Adana dışından gelen ziyaretçilere yönelik bir mobil uygulama hazırlandı. Nerede ne yenir, Adana’da nereler gezilir, yemek yenilecek yerler, tarihi  “Nisan’da Adana’da” uygulamasını ücretsiz olarak cep telefonlarına veya mobil cihazlarına indirenler, sadece karnaval esnasında değil, her Adana’ya gelişlerinde bu uygulamadan devamlı yararlanabilecek.

Hem iOS hem de Android platformların mobil uygulama mağazalarından "Nisanda Adanada" adı ile aranarak program ücretsiz bir şekilde indirilebilecek.

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

MK (OA) (5.4.2016, FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!