Kadın girişimciler Adana'da buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimciler Adanada buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 15:17

Kadın girişimciler Adana'da buluştu

Haberin Devamı

ADANA Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Başkanı Gülümsün Adalı, Türkiye'nin dört bir yanından istihdam sağlayan kadın girişimcileri ağırladı. Toplantıda AGİAD ve KAGİDER üyesi girişimciler, kadın istihdamı ve girişimci kadınların artırılması için neler yapılabileceğini tartıştı.
Sheraton Adana Oteli'ndeki toplantıya KAGİDER Genel Başkanı Sanem Oktar ile birlikte Adana, Hatay, Gaziantep, Konya, Şanlıurfa, Mersin, İstanbul ve Ankara'dan istihdam sağlayan kadın girişimciler katıldı. Adana İŞKAD Başkanı Belgin Özçelik'in de aralarında bulunduğu katılımcılar, ekonomi ve kadın odaklı konuları ele aldı.
Toplantıya katılan girişimci kadınlara seslenen AGİAD Başkanı Gülümsün Adalı, AGİAD Kadın Platformu'nu kurarak kadın istihdamının artırılması ve girişimci kadınların sorunlarının çözümü için çalıştıklarını söyledi. Adana Genç İş Adamları Derneği'nin ilk kadın başkanı olduğunu anımsatan Adalı, "AGİAD 44 milyar dolar ciro yapan iş adamlarının derneği. Tam 242 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu rakamların içinde kadın girişimciler önemli paya sahip. Üyelerimizin yüzde 13'ünü kadınlar oluştururken, yapılan cironun da aynı oranda kadınlara ait olması çok önemli. Çünkü İşadamları derneğinde kadın başkan olmam bu açıdan da önemli" dedi.
'KADINLARI DESTEKLİYORUZ'
KAGİDER Genel Başkanı Sanem Oktar da girişimci kadınlarla yaşam deneyimlerini paylaştı. Türkiye'de istihdama 8.1 milyon kadının dahil olduğunu ancak yarısının kayıt dışı göründüğünü anlatan Oktar, "Kadınların üretmesi çok önemli. Artık bilgisayar çağındayız. Kadın ve erkekler fırsatlara bu kadar eşit mesafede. Kadınlar ürettikçe ekonomi kalkınacak. Çünkü kadınlar ürettiklerini ekonomiye yansıtıyor. KAGİDER olarak kadınları sadece ekonomi ve girişimcilik konusunda değil, sosyal ve politik olarak da destekliyoruz" diye konuştu.

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!