JMO’dan, 'Dünya Madenciler Günü' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

JMO’dan, Dünya Madenciler Günü açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2017 11:19

JMO’dan, 'Dünya Madenciler Günü' açıklaması

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, madenlerde yaşanan faciaların özelleştirme ve taşeronlaştırmadan meydana geldiğini savundu.
JMO Adana Şube Başkanı Dr. Tatar, yerli sanayini destekleyen, akılcı, halktan emekten yana bir madencilik politikasının olmamasının, ülkenin kalkınmasında toplumsal refahın yükseltilmesinde madenciliğin payını arttıramadığını öne sürdü. Tatar şöyle devam etti:
"Ülkemizde ruhsatlı ancak riskli yüzlerce maden işletmesi ve en ilkel yöntemlerle madenciliğin yapıldığı sayısız kaçak maden işletmesinin bulunduğu bilinmektedir. Eğer riskli ve kaçak işletmelerde üretim hemen durdurulmaz ise yaşanan maden kazalarını önlemek mümkün değildir. Karadon, Kozlu, Soma, Ermenek ve Şırnak ta olduğu gibi son yıllarda Türkiye'nin farklı yerlerindeki maden sahalarında birbiri ardına yaşanan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan iş cinayetleri adeta katliam boyutuna ulaşmıştır.  Maden İşletme projelerinin jeolojik, jeoteknik ve hidrojeolojik etüt ve parametreler dikkate alınıp; yapılıp yapılmadığını kontrol ederek projenin onaylanmasından başlayarak, projeye uygun işletme yapılıp yapılmadığının denetlenmesi  gerekmektedir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!