İtfaiyecilerden vatandaşa eğitim

Güncelleme Tarihi:

İtfaiyecilerden vatandaşa eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 12:45

İtfaiyecilerden vatandaşa eğitim

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların bilinçlenmesi için eğitim çalışması başlattı. Ekiplerin 9 ilçede yürüttüğü çalışmada itfaiye görevlileri, önleyici tedbirler, yangına müdahale çeşitleri, yangın türleri, yangın söndürme cihazları gibi konularda bilgi verip, tatbikatlar yaptı.
İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Destek ve Eğitim Şube Müdürlüğü'nde görevli uzman itfaiyeciler, Seyhan, Kozan, Ceyhan, Pozantı, Sarıçam, Karaisalı, Çukurova, Tufanbeyli ve Feke ilçelerinde 16-20 Ocak tarihleri arasında 5 günlük çalışmada bin 112 kişiye eğitim seminerleri verdi.
İlkokul, ortaokul, lise, rehabilitasyon merkezi, akaryakıt istasyonu, kahvehane, kaymakamlık, müftülük ve kurumsal şirketleri ziyaret eden itfaiye görevlileri, yangınların çıkış nedenleri, önleyici davranışlar ve tedbirler, yangın sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirme yaptı. Teorik eğitimin ardından yapılan tatbikatlarda vatandaşlar yangın söndürme cihazlarıyla alevlere müdahale ederek, tecrübe sahibi oldu.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!