İliescu'dan Adanalı tenisçilere uluslararası eğitim

Güncelleme Tarihi:

İliescudan Adanalı tenisçilere uluslararası eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2017 14:08

İliescu'dan Adanalı tenisçilere uluslararası eğitim

Haberin Devamı

ADANA(DHA) ADANA Atlıspor & İliescu Tenis Akademisi kurucusu Mihai İliescu, yurtdışından getirdiği 2 konuşmacı ile sporcular, tenis severler ve tenise ilgi duyanları bilgilendirmek adına seminer düzenledi.
Acıbadem Adana Hastanesi'nin konferans salonunda gerçekleştirilen etkinlikte söz alan konuşmacılar tenis eğitimi ve davranışları konusunda bilgi aktarımında bulundu.
İliescu, seminerin çok iyi geçtiğini belirterek şunları söyledi "Konuşmacılarımızdan Dimutru Bucur, Romanya Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor ve Klinik Psikoloğu, ITF White Badge Hakemi, Junior Tennis İnitiative Romanya Ulusal Koordinatörüdür. Kendisi oyuncuların en iyi performansa ulaşma, tenis oyuncusu, aileler ve antrenörlerle sporcu ilişkilerini optimize etme eğitimi uzmanıdır. Ayrıca sporcu, aile ve antrenör üçgeninin birbiri ile bağlantıları, uyumu ve ne yapmaları gerektiği hakkında bilgi vermiştir. İkinci konuşmacımız Prof. Urichianu–Toma Sanda ise Bükreş Devlet Üniversitesi'nde Psikoloji ve Spor Ögretim Üyesi, Bükreş Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi Dekanı ve Dünya Kano şampiyonudur. Tenis sporcularının psikolojik baskıları nasıl yenmeleri gerektiğini, performansda başarıya giden yolların neler olduğunu, turnuvada başarılı olamayan sporcuların ailelerinin nasıl davranması gerektiği hakkında bilgi vermiştir. Bu seminere Atlı Spor Kulübü, Acıbadem Adana Hastanesi, Adana Rotary Kulübü, Acıbadem Adana Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Özgür Yağmur ve Adanava Hotel katkı sunmuştur."
Adana'nın sesini tekrar tenis branşında yükseltmek için mücadele verdiklerini de belirten Mihai İliescu “Tenis adına yapılacak daha çok şey var. Bu konuda benim hedeflerim yüksek. Adanalılarla birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum" dedi.
DHA(AP)3.3.2017 FOTOGRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!