En güzel 10 sahil kasabasından 4'ü Çukurova'da

Güncelleme Tarihi:

En güzel 10 sahil kasabasından 4ü Çukurovada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2017 11:12

En güzel 10 sahil kasabasından 4'ü Çukurova'da

Haberin Devamı

HÜRRİYET Gazetesi Seyahat ekinin "Akdeniz'in en güzel 10 sahil kasabası" listesinde Çukurova'dan 4 yerleşim birimi yer aldı. Mersin'den Narlıkuyu kasabasının 4'üncü sırada bulunduğu listeye, Hatay'ın Arsuz İlçesi 5, Mersin'in Anamur İlçesi 6 ve Adana'nın Karataş İlçesi 9'uncu sıradan girdi. 
Türkiye'nin en güzel sahil kasabaları; Hürriyet Seyahat yazarları  Mehmet Yaşin ve Saffet Emre Tonguç, Atlas Dergisi Yayın Direktörü Murat Köksal, televizyon programcısı-gazeteci Aynur Tartan, TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı, Hürriyet yazarı Bahar Akıncı, WWF Türkiye Doğa Koruma Direktörü Sedat Kalem, Magma Dergisi Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek, Atlas Dergisi yazarı Yıldırım Güngör ve seyahat danışmanı Oya Mumcuoğlu'nün görüşleriyle belirlendi. 
Harika kumsallar, plajlar, mavi ve yeşilin buluştuğu yerleşimler, tarihi antik kentler, mağaralar, eğlence merkezleri ve mutfak lezzeteriyle öne çıkan yerleşim yerleri arasında Antalya'nın Kaş ilçesi ilk sırada yer aldı. Antalya'dan Kalkan ikinci, Tekirova üçüncü, Mersin'den Narlıkuyu dördüncü, Hatay'dan Arsuz beşinci, Mersin'den Anamur altıncı, Antalya'dan Side yedinci, Adrasan sekizinci, Adana'dan Karataş dokuzuncu ve yine Antalya'dan Finike onuncu sırada gösterildi. 
Jüri üyesi Özcan Yüksek 'Kaplumbağaların yuvası' başlığıyla değerlendirdiği Adana'nın Karataş İlçesi'ni "Denize yakın antik kentiyle, Adanalıların uğrak yeri, eşsiz Akyatan kumsalı güzelliğinin yanı sıra mavi kaplumbağaların da yumurtlama alanı" diye tanımladı. Yazıda Karataş limanı ve kumsaldan fotoğraflara yer verildi. 
Mersin'in Anamur İlçesi ise 'Ayrılması zor' başlığıyla tanıtıldı. "Antik kenti, kalesi, genişi kumsalı, masmavi ve tertemiz deniziyle, eğlence hayatıyla Anamur ayrılmak istemeyeceğiniz bir tatil kasabası. Yerli yabancı turistlerin uğrak yeri olan yerleşimde yerli halkın yaz aylarında gittiği Toroslar'daki yayla köylerini de mutlaka görmelisiniz" önerisine Anamur Kalesi ve şelale fotoğrafları eşlik etti. 
Hatay'ın Arsuz İlçesi ise 'Her şeyin doğalı' başlığı altında "Bozulmamış mimari dokusu, doğası, her şeyin doğalını yiyebilieceğiniz mekanları ve sakinliğiyle dikkat çekiyor. Kültür ve denizin bir arada olduğu Arsuz'da doyasıya yüzdükten sonra Maryo Hanna Kilisesi, Meryemana Havuzu ve Arsuz Kalesi'ni gezmelisiniz" sözleriyle tanıtıldı. 
Mersin'in  Narlıkuyu kasabası için 'Sakin sular' ifadesi kullanıldı. Balık lokantalarının olduğu koydan görüntüler eşliğinde "Sahil balıkçıları, şirin ve durgun denize sahip koyuyla öne çıkıyor" denildi. Aynur Tartan "Sıcak, samimi, içten ve üstelik de güzel mi güzel" yorumunu yaptı. Ayrıca girişinde 5'inci yüzyılda Paulus'un Meryem Ana'ya ithafen yaptırdığı bir kilise olan Cennet ve Cehennem Mağaraları'nın ziyaret edilmesi önerildi. 

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!