Eczacıların seçimi

Güncelleme Tarihi:

Eczacıların seçimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2017 11:53

Eczacıların seçimi

Haberin Devamı

ADANA Eczacı Odası'nın (ADEO) mevcut başkan Ersun Özkan'ın aday olduğu, genel kurulu yapıldı.
Seyhan Oteli'nde gerçekleştirilen ADEO genel kuruluna Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Menteş, Güney Ecza Koop. Başkanı Tarkan Bir ve eczacılar katıldı. Açılış konuşmasını yapan ADEO Başkanı Ersun Özkan, eczacılığın sağlık personelliğine dönüştüğünü belirtti. Özken şöyle konuştu:
"İlaç Ar-Ge çalışmalarında farmakovijilansa, ilaç yönetiminden akılcı ve sorumlu ilaç kullanımına kadar geniş bir yelpazede ortaya çıkan kavramlar, eczacılığın çehresini belirgin şekilde değiştirmektedir. Dünyanın birçok yerinde sağlık sistemlerinde daha fazla rol üstlenen eczacılar, hastaların kaliteli hizmete erişimini sağlayan bir sağlık personeli, olarak öne çıkıyor. Ancak eczacıların giderek karmaşıklaşan sağlık ve sosyal güvenlik sistemleri içerisindeki rolünün giderek farklılaşması ve artması mesleki becerilerini sürekli korumayı ve geliştirmeyi zorunlu kılmaktadır."
Konuşmaların ardından okunan yönetim kurulu çalışma raporu ve mali rapor oy birliğiyle kabul  edildi. Daha sonra mevcut başkan Ersun Özkan'ın aday olduğu seçime gidildi.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!