Eczacılardan 14 Mayıs kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Eczacılardan 14 Mayıs kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 15:41

Eczacılardan 14 Mayıs kutlaması

Haberin Devamı

ADANA Eczacı Odası (ADEO) üyeleri, 14 Mayıs Bilimsel Eczacılığın 177'nci yılı etkinlikleri kapsamında Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı önünde buluştu.
Oda Başkanı Ersun Özkan ve eczacılar Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okudu. Oda Başkanı Özkan, yaptığı konuşmada, eczacıların sorunlarını dile getirdi. "Bizler, hastaların 24 saat, kesintisiz ve ücretsiz olarak ulaşabildiği, pek çok alanda sağlık danışmanlığı veren, ama her şeyden önce ilacın uzmanı olan kişileriz" diyen Özkan, şöyle devam etti:
"Tüm kamuoyunun şunu çok net bilmesini istiyoruz; eczacı, eczacılık yapabilmek, kurumlarla, bürokrasiyle, ekonomiyle değil, hastayla ve hastanın sağlığıyla ilgilenebilmek için çaba sarf ediyor. Eczanesini şu anda bulunduğu yerde tutabilmek ve hastalara sürekli hizmet verebilmek için mücadele veriyor. Eczanelerde çalışan toplam 70 bin iş arkadaşımızı ve onların ailelerini korumak için uğraşıyor. En son 2013 yılında imzaladığımız SGK İlaç Alım Protokolünü yenileme sürecinde gergin, yıpratıcı anlar yaşadık. Ancak seçilmiş yöneticilerimizle karşılıklı iyi niyet ve iradeyle eczacının yaralarını kısmen de olsa saran, bazı kazanımlarla çıktığımız bir protokol imzaladık."
Açıklamanın ardından ADEO Başkanı Ersun Özkan ile sayman üye Sühendan Toksöz meslektaşlarına çiçek vererek 14 Mayıs Eczacılık Bayramı'nı kutladı.

ADANA,(DHA)
EŞ(14.5.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!