Dışişleri Bakanlığı görüşürken Alman uçakları keşif yaptı

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri Bakanlığı görüşürken Alman uçakları keşif yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 15:02

Dışişleri Bakanlığı görüşürken Alman uçakları keşif yaptı

Haberin Devamı

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)- ALMANYA Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile yaptığı görüşme sırasında iki ülke arasında krize neden olan İncirlik Üssü'nde konuşlu Alman uçakları,  DEAŞ ile mücadele kapsamında keşif uçuşu yaptı.
Adana'da Suriye ve Irak'taki DEAŞ'a karşı oluşturulan koalisyon güçleri ABD, İngiltere, Almanya, Suudi Arabistan ve Katar'ın uçakları ile insansız hava araçları bulunan ABD-Türk Ortak Savunma tesisi olan İncirlik Üssü'nde, rutin uçuşlar devam ediyor. Koalisyonda yer alan Almanya ile Türkiye arasında PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG'ye yönelik hareketlilikle ilgili görüntülerin verilmediği iddiasıyla başlayan, ardından Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine izin verilmemesiyle artan gerginliğe rağmen, Almanların Tornado tipi uçakları ve 200 askeri üste görevlerini sürdürüyor.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile yaptığı görüşme sırasında Alman uçakları, sabah saatlerinden itibaren İncirlik'ten kalkıp, DEAŞ ile mücadale kapsamında keşif uçuşu yaptı.
ALMAN UÇAKLARI 2015'TE GELDİ
Almanya Federal Meclisi'nden çıkan tezkerenin ardından 10 Aralık 2015'te Schleswig Holstein eyaletindeki Jagel Üssü'nden yola çıkan Tornado keşif uçakları, Adana'daki İncirlik Üssü'ne gelmişti. Türk- ABD Ortak Savunma Tesisi olan İncirlik Üssü'nde konuşlanan Alman uçakları, DEAŞ'a karşı mücadelede keşif uçuşları yapıyor. Halen İncirlik Üssü'nde keşif uçuşu yapabilen Tornado tipi uçaklar ve Airbus A400M tipi nakliye uçağı ile 200 asker bulunuyor. Ayrıca Almanya, daha önce İncirlik'te konuşlu Tornadolar için uçak pisti askerler için de karargah kurulmasına talep etmişti. Ancak Türkiye bu teklife sıcak bakmamıştı.
MERKEL, 2013'TE ALMAN ASKERLERİNİ ZİYARET ETMİŞTİ
Daha önce Suriye'den gelebilecek balistik hava saldırısına karşı Türkiye'de 3 ayrı yere kurulan Patriot Hava Savunma Sistemi'nden biri de Almanya'ya aitti. Alman Patriot Hava Savunma Sistemi 21 Ocak 2013'te Kahramanmaraş'ta kent merkezindeki Gazi Kışlası içinde aktif hale getirilmişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel'de yaklaşık 1 ay sonra Kahramanmaraş'a konuşlandırılan Patriot füze savunma sistemlerinde görev yapan 320 Alman askerini ziyaret edip, moral vermişti. Almanlar görev sürelerinin bitiminin ardından kentten ayrılmıştı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!