Çiftçiye 'dijital tarım' anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiye dijital tarım anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 12:11

Çiftçiye 'dijital tarım' anlatıldı

Haberin Devamı

ADANA Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, tarımda teknoloji ve dijitalleşmenin öneminin her geçen gün arttığını söyledi.
Adana Çiftçiler Birliği, Garanti Bankası ve Doktar işbirliğiyle Çukurova çiftçisine yönelik eğitim programı düzenlendi.
Çiftçiler Birliği İzzettin Özgiray Toplantı Salonu'ndaki 'Tarımda Dijitalleşme' konulu toplantının açılışında konuşan Birlik Başkanı Mutlu Doğru, son yıllarda tarımda 'sürdürülebilirlik' kavramının öne çıktığını söyledi. Verim beklentilerinin yıllar içerisinde yükseldiğini ifade eden Mutlu, şöyle devam etti:
"Birçoğumuz hatırlar, babalarımız, dedelerimiz zamanında ovada dönüm başına 100 kilo pamuk büyük rakamdı. Şu anda 400-500 kilo pamuk alanlar, 'iyi verim alamadım' diyor. Rekolte 4-5 katına çıkmasına rağmen. Bir gün gelecek, o rekolteleri azar azar artırma imkânı olacak ki işte o zaman bence tarımda teknolojiyi kullanmanın önemi artacak."
Mutlu Doğru, dijital tarım aletlerinin kullanılmasının bugün için birçok çiftçiye uzak gelebileceğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Tarımda dijital aletler hemen yarın kullanılmayabilir. Ama şunu hatırlatmak isterim; 25-30 yıl önce damlama sulama teknolojisi ovaya ilk geldiğinde 'bu mısır, bu ağaç ya da bu pamuk damlaya damlaya nasıl ayakta kalacak' demiştik. Benim köyümde biz ilk damlamayı yaptığımızda büyüklerimiz 'koskoca ağaçlar kuruyacak' demişlerdi. Şimdi görüyorum 10 dönüm arazilerini bile damlama ile suluyorlar. Bu teknoloji artık herkesin kullandığı sıradan bir şey haline geldi. İnanıyorum ki 'Dijital Tarım' sunumunda göreceklerimiz de en yakın zamanda hepimiz tarafından kullanılır hale gelecek."

ADANA,(DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!