CHP'liler Danışma Kurulu toplantısında biraraya geldi

Güncelleme Tarihi:

CHPliler Danışma Kurulu toplantısında biraraya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2016 11:58

CHP'liler Danışma Kurulu toplantısında biraraya geldi

Haberin Devamı

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Danışma Kurulu toplantısı partililerin geniş katılımıyla düzenlendi.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya, CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilçe başkanları ve yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve yöneticileri ile partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Türkiye'de yaşanan son gelişmelerin ülkenin geleceği açısından son derece tehlikeli ve vahim olduğunu savundu. Kolcu, "Atatürk, bu ülkenin, yani kanla, acıyla, gözyaşıyla kurulan Cumhuriyetin, küllerinden yeniden doğan ulusumuzun kalbidir. Bugün çağın koşullarına uygun yeni bir reçete koyacaksak bunu Atatürk'ün tecrübelerinden ilham almadan yapmak olanaksızdır. O'nun kurtuluş ve kuruluş pratiği ile fikir zenginlikleri çıkış noktamız olmalıdır. Çünkü ülkenin kurtuluş reçetesi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleridir" dedi. CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, AK Parti'nin terörü bitirme ve önleme konusunda yanlış tutumum sergilediğini savundu. Barut şöyle konuştu:

"AKP iktidarının yanlış politikaları nedeniyle ne yazık ki istikrarlı bir şekilde ölüyoruz. Her gün ocaklara ateşler düşüyor, vatan evlatlarını toprağa veriyoruz. İktidar ise terör örgütlerini kınamakla, onlara misliyle karşılık vermekle yetiniyor. Artık ölmek istemiyoruz. Artık ocaklara ateş düşmesini istemiyoruz. Barış içinde, mutlu bir şekilde, kardeşçe, bir arada yaşamak istiyoruz. Kendi yurttaşının, askerinin can güvenliğini sağlamakla yükümlü olan hükümet, bunu yapamıyorsa istifa etmelidir."

Danışma kurulu üyeleri de yaptıkları konuşmalarda sandık çevresi örgütlenmesiyle ilgili görüşlerini dile getirdi.

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!