CHP Parti Meclisi Üyesi Matkap:

Güncelleme Tarihi:

CHP Parti Meclisi Üyesi Matkap:
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2015 15:27

- "AKP, Cumhuriyet tarihinin en büyük faizcisidir"

Haberin Devamı

ADANA (AA) - CHP Parti Meclisi Üyesi Nihat Matkap, "AKP, Cumhuriyet tarihinin en büyük faizcisidir" dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi'nde sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Matkap, iktidarın hazırladığı TMMOB ile ilgili kanunda da değişiklik içeren torba tasarı ve iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili taslağın, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarını ve denetim görevlerini yerine getirmesine engel olacağını, bu yasayla kuruluşların sivil toplum özelliğini kaybederek yerine devlete bağlı bir örgüt haline geleceğini kaydetti.

Fransa'da Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının ardından terör örgütlerinin izinin sürülmesi aşamasında Türkiye'nin teröristler için bir geçiş ülkesi özelliği taşıdığı kanısının öne çıktığını belirten Matkap, "CHP olarak hangi coğrafyada işlenirse işlensin, kim yaparsa yapsın, hedefi ne olursa olsun terörün her türlüsüne hayır diyoruz. Hükümeti bu konuda duyarlı olmaya çağrıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İktidardan önce ülkenin ortalama yüzde 5 büyürken, iktidar süresince yüzde 5'in altında kalındığını, son 7 yılda yüzde 3,5 büyüme gerçekleştiğini ifade eden Matkap, şunları söyledi:

"AKP, Cumhuriyet tarihinin en büyük faizcisidir. Türkiye'ye akan sıcak para, yılda ortalama yüzde 20 faiz kazanmakta, AKP, bununla 'dışarıdan sıcak para getiriyoruz' diyerek övünmektedir. Sıcak paraya yılda 50 milyar lira faiz ödemesi yapılmakta. Hükümet, ülke kaynaklarının büyük bölümünü faiz lobisine sunmakta."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!