Botaşspor'a şok iddia

Güncelleme Tarihi:

Botaşspora şok iddia
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 15:49

BİLYONER.COM Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Botaşspor'un yerli oyuncu ihlali yaptığı ve buna bağlı olarak 7 maçta hükmen mağlup edilmesi iddiası basketbol gündeminde ön sıraya çıktı.

Haberin Devamı

Botaşspor'un oyuncu ihlali ile ilgili iddiaları ortaya atan Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Yakın Doğu Üniversitesi'nde Genel Koordinatör Murat Tümer, "İlk 6 hafta oynanan müsabakalarda olduğu gibi 11.12.2016 tarihinde oynanan Yakın Doğu Üniversitesi – Botaş Spor Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi müsabakasında da Botaşspor kadrosunda, Sözleşmeli Basketbol Ligleri Yönetim Esasları Yönergesi 103. madde gereği olması gereken 6 sözleşmeli Türk sporcu bulunmadığı anlaşılmıştır. Bu nedenle adı geçen müsabakada Botaşspor'un hükmen mağlup ilan edilmesi konusunda Türkiye Basketbol Federasyonuna resmi müracaatımızı yapmış bulunmaktayız" dedi.
KİMLERLE OYNADI
Botaşspor, ligin ilk 7 haftasında Hatay Büyükşehir Belediyesi, MBK Doğuş Hastanesi, Tosyalı Toyo Osmaniye, Galatasaray, Girne Üniversitesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Yakın Doğu Üniversitesi ile karşılaşmış ve bu maçlardan 4 galibiyet çıkarmıştı.
KURAL NE DİYOR ?
Sözleşmeli Basketbol Ligleri Yönetim Esasları Yönergesi 103. madde gereği, bir takımın 12 kişilik maç kadrosunda en az 6 sözleşmeli Türk sporcu bulunması gerekiyor. Bilindiği üzere bir sezonda 2’den fazla hükmen mağlup sayılan takımlar, bir alt lige düşürülüyor.
Botaşspor'un ligin ilk 7 haftasında oynadığı karşılaşmalarda kadrosunda 6'dan az sözleşmeli Türk oyuncu bulundurduğunun tespit edildiği iddiası üzerine özellikle mağlup olan takımlar federasyona dilekçe vererek hükmen galibiyetlerini istiyor.

BAKMADAN GEÇME!