Başkan Karalar’dan Emekçi Kadınlar Günü mesajı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Karalar’dan Emekçi Kadınlar Günü mesajı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2018 11:29

Başkan Karalar’dan Emekçi Kadınlar Günü mesajı

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- SEYHAN Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, çağdaş uygarlık hedefine ulaşmanın yolunun kadınların toplumsal ve ekonomik yaşamda daha çok yer almasından geçtiğini vurguladı.
Kadınların ulusal kurtuluş mücadelesinde erkeklerle omuz omuza cephede savaşıp, bağımsızlığın elde edilmesinde yadsınamaz bir rol oynadıklarının altını çizen Başkan Karalar, kadınların bugün sahip olduğu hakların birçoğunu Cumhuriyet devrimleriyle birlikte birçok Avrupa ülkesinden daha önce elde ettiğini anımsattı.
ÇAĞDAŞ UYGARLIK HEDEFİNE KADINLAR OLMADAN ULAŞILAMAZ
Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine kadınlar olmadan ulaşılmasının mümkün olmadığını dile getiren Başkan Karalar, Seyhan Belediyesi olarak kadınların gerek toplumsal gerekse iş yaşamında daha çok yer alması için çaba gösterdiklerini kaydetti.
KADINLARIN MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ
Seyhan Belediyesi olarak bugüne dek 2 bin 200 kadına evlerini geçindirebilmeleri için halk kart dağıttıklarını, şiddet gören 3 bin 357 kadına sahip çıktıklarını, 30 bölgede 30 bin kadına spor imkânı sunduklarını, SEYMER ile de kadınları meslek sahibi yaptıklarını aktaran Başkan Zeydan Karalar, “Çağdaş ve aydınlık Türkiye’nin simgesi olan kadınlarımızın dünyayı daha yaşanılabilir kılmak için yürüttüğü mücadeleyi destekliyor, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” diye konuştu. Kadınların istihdama katkı koymalarını ve iş hayatı içerisinde olmalarını önemsediklerini belirten Başkan Karalar, bunun için 3 adet kreş açtıklarını ve yeni kreşler açacaklarını söyledi.
 
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!