Balta darbesiyle kopan parmağı yerine dikildi

Güncelleme Tarihi:

Balta darbesiyle kopan parmağı yerine dikildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2016 13:06

Balta darbesiyle kopan parmağı yerine dikildi

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta baltayla odun keserken sol el işaret parmağı kopan Gültekin Çiçek'in parmağı, Adana'da yapılan operasyonla yerine dikildi.
15 gün önce parmağı koptuktan 6 saat sonra ambulansla Adana'daki özel bir hastaneye getirilen Gültekin Çiçek, acil olarak ameliyata alındı. Yaklaşık 5 saatlik mikrocerrahi operasyonun ardından kopan parmak yerine dikildi. Dikilen parmağın işlevselliğini yitirmediğini belirten Gültekin Çiçek, "İlk başta çok korktum ama şu an çok mutluyum ve kendimi oldukça iyi hissediyorum. Sağlığıma yeniden kavuşmamı sağlayan doktorlara teşekkür ederim" dedi.
'ISLAK BEZE SARIN'
Operasyonu gerçekleştirilen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Bülent Özdemir ise, "Bu tür kopmalarda hastanın hastaneye başvuru süresi çok önemli. Parmak kopmalarında, kopan organın soğuk suyla ıslatılmış bir bezin içinde taşınması gerekiyor. Genellikle en büyük yapılan yanlışlardan bir tanesi parmağın buz kalıplarının arasında sıkıştırılıp getirilmesi. Bu hem parmaktaki dokuların donmasına sebep oluyor hem de ezilmenin daha fazla artmasına sebep oluyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!