ATB Başkanı Bilgiç: Çukurova toprağı, tarımın laboratuvarıdır

Güncelleme Tarihi:

ATB Başkanı Bilgiç: Çukurova toprağı, tarımın laboratuvarıdır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2018 12:19

ATB Başkanı Bilgiç: Çukurova toprağı, tarımın laboratuvarıdır

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ADANA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Şahin Bilgiç, “Bereketli topraklarıyla Çukurova tarımın laboratuvarıdır. Çünkü Çukurova’da üretilen bütün ürünler Türkiye’ye örnek olmaktadır” dedi.
ATB Meclis toplantısında konuşan Şahin Bilgiç, Çukurova topraklarının bütün ürünleri yetiştirecek nitelikte olduğunu söyledi. Bilgiç, "Çukurova’da üretilen bütün ürünler Türkiye’ye örnek olmaktadır. Lisaslı depoların önemini buğday ve mısır da yaşadık. Piyasaların dengelenmesi, fiyatların üretici lehine korunması ve fiyat istikrarı açısından şuan işlevini tam olarak yapıyor. Lisanslı depoya girip, ELÜS (Elektronik Ürün Senedi) oluşan ürünlerin piyasaya arzı yapıldığı zaman hem piyasalardaki dalgalanmalar hem dünya ve Türkiye’deki ekonomi sıkıntısı tarım ürünlerine olan ilgiyi arttırdı. İthal edilen ürünler de içeriye yönelme var. Bu da ülkemize ciddi bir avantaj sağlayacaktır" dedi.
Pamukta dışa bağımlılığın azaldığını belirten Bilgiç şöyle devam etti:
"Pamuk sezonuna başladık. Pamuğun nerdeyse yüzde ellisini dışarıdan alan bir ülkeydik. Çok şükür bunu aşağılara düşürdük. Hedefimiz pamuğun enaz yüzde yetmiş beşini içeride üretmektir. Yağlı tohumlarda da dışa bağımlıyız. Soya ekimini arttırarak bunda da avantaj sağlayabiliriz. Dışarıya verilen dövizler destek olarak üreticilerimize verilirse, dışarıdan alınan ürünler azaltılırsa o kadar cari açığımızı aşağılara çekeriz. Dış güçler eskiden koltuklarının altında olarak gördükleri Türkiye’yi gelişen ekonomiler içerisinde dünyada varlığını hissettirince bir çok alanda kıskaca alınmaya çalışılıyor. Bir sürü badiren geçen Türk halkını yıldıramaz. Bu planlı, sistemli olarak uygulanmaya çalışılan ülkemiz üzerindeki bu kaos ortamını hep birlikte kaldıracağız.”

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!