AOSB'de 'yeşil fabrika' yarışması

Güncelleme Tarihi:

AOSBde yeşil fabrika yarışması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2016 12:23

AOSB'de 'yeşil fabrika' yarışması

Haberin Devamı

ADANA Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı çevreye ve doğaya dikkat çekmek için 'En Yeşil Fabrika Yarışması' düzenledi. Yarışmada, Kimteks Tekstil AŞ birinci oldu.
'En Çevreci OSB Yarışması'nda ikincilik ödülü bulunan Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği yeşil fabrika yarışmasında, sanayiciler ve AOSB Başkanlığı personelinden oluşan komisyon görev yaptı. Komisyon, fabrikaları
alan / yeşil alan, yeşil alan / bitki, yeşil alan / çim, bitki sayısı / bitki çeşitliliği oranları gibi konularda inceledi. Kimteks Tekstil İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. AOSB'nin 'en yeşili' seçilirken, BASF Türk Kimya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ikinci, Ako Mermercilik ve Madencilik Sanayi Ltd. Şti. üçüncü oldu.
Yarışmada dereceye giren fabrikalara ödülleri, AOSB Başkanlığı Seyhan Salonu'ndaki genel kurul öncesi verildi. Kimteks Tekstil'den Ayça Çelik ödülünü Adana Valisi Mustafa Büyük'ün elinden aldı. BASF Kimya temsilcisi Erhan Atılanok'a, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Ako Mermercilik temsilcisi Ahmet Kara'ya ise Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç tarafından ödülleri verildi.
Yarışmada ayrıca, Sanpey Gıda Maddeleri 'İşletme dışı çevre dizaynı ve bakımı', Beta Gıda da 'Bitki dizaynı uygunluğu' konularında mansiyon ödülüne layık görüldü.
Ödül alan fabrikaları kutlayan AOSB Başkanı Bekir Sütcü, çevreye duyarlı üretime özen gösterdiklerini söyledi. Yarışmayla firmalar üzerinde teşvik edici bir etki yaratılmasının amaçlandığını ifade eden Sütcü "Daha yeşil bir OSB için elimizden geleni yapıyoruz. OSB'de yeşil miktarını artırmak amacıyla 2015 yılında 50 bine yakın fidan diktik. Bu sene de en az 30 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz" dedi.

ADANA,(DHA)
(2.6.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!