ADSİAD Başkanı Sönmez: Yeni bir süreç başlamalı

Güncelleme Tarihi:

ADSİAD Başkanı Sönmez: Yeni bir süreç başlamalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 12:19

ADSİAD Başkanı Sönmez: Yeni bir süreç başlamalı

Haberin Devamı

ADANA Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, referandumun ardından üretim ve istihdama yönelik yeni bir sürecin başlaması gerektiğini söyledi.
ADSİAD'ın Adana Divan Otel'de düzenlediği 'Geleneksel Salı Toplantıları'nın bu haftaki konuğu Türkiye Halk Bankası Adana Bölge Müdürü Mustafa Atlı oldu. Toplantıda ilk sözü alan ADSİAD Başkanı Sönmez, Türkiye'de özgürlükçü demokrasi ve ekonomiye odaklanma zamanının geldiğini söyledi. Türk halkının refah, barış ve özgürlüklerin güvence altına alındığı bir toplumsal düzeni beklediğini ve bunu gerçekten hak ettiğini ifade eden Sönmez "Toplumsal düzenin ardından işleyecek demokratik hukuk devleti ve özellikle dışa açık piyasa ekonomisi ülkemizde, Çukurova'da ve Adana'da önemli bir ekonomik hareketliliği beraberinde getirecektir" diye konuştu.
Toplantıya katılan AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı ise Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini kaydetti. Bu süreçten sonra ekonomik ve siyasi istikrar konusunda bir sıkıntı yaşanmayacağını kaydeden Dağlı "İstikrar olduğu sürece iş insanlarımızın yatırım yapacağına inanıyorum. Yeni dönemde yatırım yapma imkanının artacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Türkiye Halk Bankası Adana Bölge Müdürü Mustafa Atlı da finans sektöründeki gelişmeler, devletin desteklediği finansal programlar ve güncel ekonomik konular ile Halkbank'ın kredileri hakkında bilgi sundu.
KİMLER KATILDI?
Toplantıya Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) Başkanı Alican Yamanyılmaz, Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Belgin Özçelik, Adana Organize Sanayi Bölgesi İşadamları Derneği (OSİAD) Başkanı Mustafa Akalın, Silah Sanayicileri ve İşadamları Derneği (SASİAD) Başkanı Cemil Eryürek, eski milletvekili Mehmet Ali Bilici ve çok sayıda iş insanı katıldı.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!